16 februari, 2022

Raymarine app skapar fjärrövervakning och fjärrstyrning av båtens system

Raymarine YachtSense Ecosystem är en ny lösning för övervakning ombord och på distans som ger båtägare smidig kontroll över sin Raymarine-utrustning och sina båtsystem från sin mobila enhet.

Pressmeddelande:

YachtSense Ecosystem börjar med Raymarines nya mobilapp, som ger en enkel integrering ombord och från land. Systemet aktiveras av den nya marina mobilroutern YachtSense Link, som är en enhet utformad för att hålla båtägare anslutna via 4G/LTE-bredband och lokala WiFi-nätverk samt har sömlös integrering med Raymarines enheter. Med Raymarine-appen och YachtSense Link kan båtägare fjärrövervaka system ombord, styra elektriska enheter och synkronisera med Raymarines navigationssystem under gång.

Appen för iOS- och Android-enheter är centralpunkten för integrering med YachtSense Ecosystem och Axiom-displayerna. Med mobilappen kan båtägare enkelt ta med nya enheter ombord, konfigurera och ändra sin båtprofil samt säkerhetskopiera och överföra waypoints och andra data. Båtägaren kan också övervaka instrument och NMEA2000-sensorer, ta emot aviseringar och visa motorns telemetri från sin telefon eller surfplatta. Raymarines mobilapp förvandlar mobilen till en Axiom-fjärrstation med alla funktioner, så att användaren kan streama och styra kartplottrar var som helst ombord.

Raymarines mobilapp finns med Raymarine Premium-abonnemang som gör det möjligt för båtägare att övervaka sin båt hemifrån och ställa in ett geofence runt båten. Raymarines geofence ger båtägare sinnesfrid, de kan fjärrövervaka båtens position och ta emot aviseringar om båten rör sig utanför det definierade geostaketets gräns.

YachtSense Link, en marin mobilrouter för marin användning, har Raynet Ethernet-portar, mobil bredbandsanslutning, inbyggd Wi-Fi och digitala switchnings- och övervakningskanaler med låg spänning. Med YachtSense Link kan båtägare ansluta Raymarine Axiom-displayer, mobila enheter och andra trådlösa enheter som smart-tv till lokala marina Wi-Fi-nätverk och skapa ett enhetligt Wi-Fi-nätverk ombord. YachtSense Links håller båtägare ständigt anslutna med 4G-anslutning. YachtSense Link stöder två simkort och möjliggör sömlös anslutning över två mobila nätverk under internationella resor. YachtSense Link integreras dessutom med Raymarines mobilapp för att ge navigatören fullständig åtkomst till Raymarines nätverk och utrustning på alla mobila enheter.

Raymarines mobilapp kan laddas ner gratis från App Store och Google Play. Mobilroutern YachtSense Link kostar 1 295 Euro. För YachtSense Link-användare finns en gratis testperiod under sex månader med Raymarine Premium fjärrövervakning. Efter testperioden kostar Raymarines Premium-abonnemang 19,99 dollar per månad, 110 dollar för sex månader eller 200 dollar per år.

Info: www.raymarine.com/yachtsense

YachtSense Ecoysystem and the Raymarine App