7 april, 2022

Dags för Eriksberg Boat Show i Göteborg 8–10 april

Kommande helg är det dags igen för en större, flytande båtmässa. Eriksberg Boat Show öppnar sina dörrar 8–10 april.

Arrangören utlovar cirka 100 båtar som visas i vattnet och så blir det ett antal båtar på land. Mässans största båt är en Princess Yacht på 72 fot. Det är dock bara en av totalt åtta båtar från Princess, varav den minsta är på 40 fot.

– Det är extra kul att kunna visa så stora båtar på en båtmässa i Sverige. Det är inte så ofta vi får chansen till det, säger Kjell Hansson, VD för Eriksberg Boat Show.

Båtmässan invigs av kommunalrådet Emmy Bönfors. Hon är mycket engagerad i hållbarhet och miljö, vilket är en del av den här båtmässan som inte bara handlar om båtar utan om livet i skärgården, hållbarhet med mera.

Bland övriga båtar som visas på mässan finns bland annat nya X-Yachts 44.3 och flera andra segelbåtar från Hanse, Bavaria, Diva och ett par andra utställare. Bland motorbåtsutställarna märks Nimbus, Marstrand Yachts (Fleming), GBM Marin (Grandezza), Bavaria, UMS Boats, Micore, Ryds, Nimbus, Windy, Westline, X-Yachts och Sandström. Även ett antal tillbehörsföretag kommer att finnas på plats liksom Volvo Penta.

Här finns hela förteckningen över utställare:

https://eriksbergboatshow.se/utstallare-2/

Eriksberg Boat Show har gratis inträde och gratis parkering. Den som vill ta sig till mässan med båt kan välja på Stenpiren vid Operan och Klippan, varifrån det går båtar till mässan.

– Det är fritt inträde och vi försöker skapa en familjehelg. Det finns aktiviteter för barn och alla som registrera sig i förväg får en glassbåt – mässans populäraste båt, skrattar Kjell Hansson.

Öppettider:

8–10 april

fredag kl 10–18

lördag kl 10–18

söndag kl 10–16

Info: https://eriksbergboatshow.se/