16 maj, 2022

Dags att söka Mange Olsson-stipendiet

Nu är det dags att söka stipendier ur Mange Olssons Minnesfond. Fonden delar årligen ut två eller fler stipendier till unga seglare i Sverige. Syftet är att stötta unga svenska seglare att nå sina personliga mål inom sporten.

Genom åren har stipendier delats ut till unga seglare som sedan gått vidare och blivit medlemmar i svenska seglingslandslaget, deltagit i OS eller gjort internationell storbåtskarriär som exempelvis; Emil Järudd, Lovisa Karlsson, Klara Wester, Rebecca Netzler, Julius Hallström och Ida Svensson – för att nämna några.

Som en del av stipendiet ingår visst mentorstöd från vinnaren av det internationella Mange Olsson Priset 2022.  Tidigare års vinnare av det internationella priset är Torben Grael, Ben Ainsle, Stan Honey, Santiago Lange, Grant Dalton, Carolijn Brouwer och Peter Burling.

Tiden för ansökan är öppen till och med 30 maj 2022.

För ansökan och mer information http://mangeolssonsminnesfond.se/sok-stipendium/

Magnus Olsson (SWE) skipper of Ericsson 3 after finishing as last boat in to Marstrand.
Volvo Ocean Race 2008-09 arrival of Leg 8 in Marstrand, Sweden.
Photo credit: Oskar Kihlborg/ Ericsson Racing Team 2009