2 augusti, 2022

Aquador 300 HT – hardtop blir första modellen med Aquadors nya design

Nimbus Groups AB satsar på Aquador med en helt ny generation båtar i vad som beskrivs som varumärkets mest omfattande produktförnyelse på 20 år. Den första nya modellen är Aquador 300 HT.

Officiell premiär för 300 HT blir det 18 augusti på den flytande båtmässan i Helsingfors. Därefter väntar en mindre modell – 250 HT – och under 2023 är det dags för Aquadors största båt hittills –380 HT.

Aquador 300 HT är en modernt designad båt med stor innervolym, en ljus och öppen design och en rad fina lösningar. Bland annat är kapellet konstruerat på ungefär samma sätt som i Marex-båtarna med ett praktiskt utrymme där kapellet ”körs in”.

Boutrymmena är fördelade på en stor och ljus förpik, en längsgående gästkabin om styrbord och en stor salong med två stora och öppningsbara luckor i taket för att släppa in ljus och luft. Om de blir elmanövrerade eller inte som standard är inte klart än. En hardtop-design kombinerar kabinbåtens alla fördelar med dem hos en helt öppen båt.

Förarplatsen är förberedd för upp till tre 16 tums skärmar. På styrbords sida finns ett praktiskt och öppningsbart sidofönster för att släppa in luft och få bättre överblick över båten.

Akterdäck är välplanerat med en bra mat- och solplats och även på badbryggan finns möjlighet att skapa en sol- och fikaplats.

Aquadors nya modellserie har tagits fram med vacuuminjicering vid tillverkningen. Det är en byggmetod som optimerar materialåtgången och ger minsta möjliga miljöpåverkan vid produktion. När det gäller motoralternativ ska båten finnas med antingen MerCruiser eller Volvo Penta dieselmotorer.

Den nya generationen Aquadorbåtar har fått en ny design såväl utvändigt som invändigt. De har även en ny skrovdesign (AquaDynamic), som ska göra att båtarna planar vid lägre hastigheter samtidigt som de kräver mindre gaspådrag för att komma upp i marschfart, något som ger lägre bränsleförbrukning och därmed mindre påverkan på miljön.

Båtarna av varumärket Aquador tillverkas av finska Bella Boats som sedan 2018 ingår i Nimbus Group.