18 augusti, 2022

Tre stora flytande båtmässor – intensiv start på hösten för alla båtälskare

Äntligen är det dags för Sweboats flytande båtmässor som i år arrangeras för första gången sedan 2019. Det blir inte mindre än tre stora flytande båtmässor med ett brett innehåll från båtbranschen.

Först i tur står Marstrand Boat Show 26–28 augusti och samtidigt arrangeras Orust Sailboat Show med Öppet Varv på Ellös. Några dagar senare är det dags för Allt på Sjön i Gustavsberg, som hålls öppen 2–4 september.

Efter lång frånvaro av riktiga båtmässor finns det ett stort behov av att visa nyheter och många är nyfikna på vad som kommer att presenteras av båt- och tillbehörstillverkarna.

Hur känner utställarna när de äntligen kan arrangera båtmässor?

– Alla är eniga om att det ska bli underbart att få delta på ett fysiskt arrangemang igen och träffa både besökare och deltagare på plats. Vi tycker att det är viktigt att kunna ses på riktigt och inte bara digitalt, säger Malin Troberg Lindén som är ansvarig för mässorna på Sweboat.

– Vi kommer att presentera allt från små fina snipor till 65 fotare, en fin samling av segelbåtar och flera elbåtar. Dessutom bjuder vi på några riktigt spektakulära båtar som Artic Jetboat, Igloo Boat och Pol Lux samt en massa annat spännande på tillbehörssidan.

Besökarna kan också förvänta sig en hel del nyheter i år. Förutom det faktum att mässorna på Västkusten delats upp i en segelbåtsmässa på Orust och en motorbåtsmässa på Marstrand.

Flera premiärer och nyheter på vardera mässor lovas och dessa finns att hitta på respektive mässas hemsida.

Det kommer att finnas ”prova på”-möjligheter i Marstrand och på Allt på Sjön. Under mässorna blir det även en rad olika aktiviteter tillsammans med Sweboats partners Subaru, Skärgårdsradion och Navigationsgruppen.

– Nytt för i år är att vi även har ett intressant seminarieprogram på Marstrand lördag och söndag 27–28 augusti som det kommer att finnas mer info om på marstrandmotorboatshow.se inom kort.

Alla utställare presenteras på respektive mässas hemsida under ”Utställare” och fylls löpande på med nya utställare i mån av plats.

Fakta om de flytande båtmässorna

Bildtexter: Allt på Sjön i Gustavsberg.


Malin Troberg Lindén håller i båtmässorna hos arrangören Sweboat.