19 oktober, 2022

Navico Group förstärker ACES-strategin med lanseringen av nya Fathom e-Power-system

Navico lanserar av det nya Fathom e-Power-systemet. Det är ett integrerat reservströmhanteringssystem för litiumjon som ger tillförlitlig ström och mycket goda prestanda för marin- och RV-sektorerna. Fathom-systemet har avancerade digitala kontroller och övervakning av strömförbrukning, och ger information på begäran och fullständig kontroll för användaren. Det avancerade strömhanteringssystemet visas denna vecka på Navico Groups utställning under IBEX.

Pressmeddelande:

Fathom e-Power-systemet är en kombination av kraftfulla komponenter från branschledande Navico Group-varumärken, inklusive Mastervolt, BEP, CZone, Ancor och Blue Sea Systems. Det är en helt vertikalt integrerad lösning som består av energilagring, omvandling av ström och digital övervakning och kontroll. Systemet gör det möjligt för användare att förlänga tiden borta från laddningskällan genom att tillhandahålla mer batterikapacitet och effektivt hantera elsystemet, samtidigt som buller, vibrationer och skadliga ångor som förknippas med traditionella generatorupplevelser elimineras. Ett intuitivt användargränssnitt gör det dessutom möjligt för slutanvändare att enkelt övervaka och styra strömmen till och från båten via multifunktionsdisplayer eller smarta mobila enheter.

Fathom finns i 12 V, 24 V och 48 V anpassningsbara paket, och är utformat för att smidigt integreras i ett brett utbud av båtar och fritidsfordon, vilket gör det enkelt för både tillverkare och deras kunder. Maskinvaru- och programvaruelementen testas och valideras för att säkerställa kompatibilitet med Fathom e-Power-systemet samt tredjepartsmaskinvara. Ytterligare anpassade paket är planerade att lanseras under hela 2023.

Huvudfunktionerna i Fathom e-Power-systemet är:

 Förbättrad tillgänglighet för information, till exempel övervakning av strömförbrukning från apparater ombord, så att användarna kan använda smartare strömhantering för att spara energi.

 Det intuitiva gränssnittet visar lättförståeligt batteristatus och innehåller en praktisk indikator för ”tid till tom”.

 Användare kan aktivera varningar och guider för optimal laddning med anpassade inställningar.

 Eliminerar buller, ångor och krångel förknippade med traditionella generatorer

 Anpassningsbara paket för smidig integration med valfria tillägg för systemförbättringar.

Info: www.navico.com/fathom