20 oktober, 2022

Bavaria SR33 – ny uppföljare i SR-serien

Bavaria lanserar en ny och mindre modell i sin SR-serie. Det är en uppföljare till föregångarna SR41 och SR36. Den nya modellen lanseras inför säsongen 2023.

Det tyska båtföretaget har fått många positiva reaktioner för sin SR-Line. Båtarna har gott om utrymmen och smarta lösningar. Därför är det naturligt med en modell som kompletterar även nedåt i storlek.

Utvecklingsavdelningen har fått tänka till ordentligt för att få plats med alla önskemål i den nya modellen med en skrovlängd på 10,89 m. Det gäller att skapa tillräckligt med plats för en familj, gärna några vänner, stuvutrymmen med mera. Det ska också finnas gott om utrymme för att koppla av och ta det lugnt under fina dagar på sjön.

I fören finns därför en generös solbädd med madrasser. Båten har en relativt bred för, vilket skapar bra utrymmen både på och under däck.

I sittbrunnen finns samma typiska bädd bredvid passagerarplatsen som i de båda större SR-modellerna. Det är en smart och unik lösning för den som vill koppla av i hamn eller när båten ligger för svaj. Här finns också utrymme för att äta tillsammans, inklusive en stor wet bar. Den aktre soffan har ett vändbart ryggstöd så att platsen kan användas på olika sätt. I aktern finns även en praktisk lösning så att badbryggan kan användas som matplats, på samma sätt som i SR41 och SR36.

Under däck är de fyra fast kojerna fördelade på en midkabin och en förkabin. Midkabinens dubbelkoj är väl tilltagen med måtten 2,00×1,60 m. Här finns också en gemensam toalett och ett utrymme för den som vill ta en kopp kaffe på morgonen utan att behöva stå i salongen.

Den nya SR36 är försedd med stora fönster i salongen och vid förarplats. Skrovsidorna har också väl tilltagna fönster för att släppa in ljus till både kabin och andra utrymmen.

Motoriseringen är antingen Volvo Penta eller MerCruiser på 500–700 hk i dubbelmontage, men båtmodellen finns även i en version med singelmonterad Volvo Penta 380 hk V8.

Bavaria SR33 får premiär på Boot Düsseldorf i januari 2023.

Fakta Bavaria SR33

Längd ö a:                          11,40 m

Längd skrov:                      10,89 m

Bredd:                                 3,46 m

Djup:                                    0,86 m

Bränsle:                              500 liter

Vatten:                                250 liter

Info:                                     www.bavariasverige.se