21 oktober, 2022

Riva Anniversario – lyxbåt i begränsad hyllingsupplaga

Med en exklusiv modell i begränsad upplaga hyllar italienska Riva Yachts sina legendariska modeller Aquarama och Aquariva med en mängd typiska designdetaljer och färger i inredningen.

Det är en Aquariva, men det är också en Aquarama. Det är historien omvandlad till framtid och skönhet: Riva Anniversario. Detta är en specialmodell med otrolig kombination av detaljer och inspiration hämtad från båda dessa båtar.

Rivavarvet har 180 års historia och för att fira detta föddes idén om denna specialversion. Det är öppen motorbåt, tillverkad i en strikt begränsad upplaga, som hyllar med klass och en passion för varumärkets historia till de två ikoniska båtarna som i år firar 60-årsjubileum – Aquarama – och 20-årsjubileum – Aquariva.

Båten visades tidigare i somras, 11 juni, för intresserade och särskilt inbjudna.

Riva Anniversario är en unik 33-fots öppen motorbåt som hyllar varvets historia. För att understryka hur exklusiv båten är kommer endast 18 enheter att produceras.

De eleganta linjerna i Anniversario är designade av Mauro Micheli och Sergio Beretta, grundare av Officina Italiana Design. De har gjort sitt arbete i samarbete med den strategiska produktkommittén ledd av Piero Ferrari och Ferretti Group Engineering Department.

Den exteriöra stylingen är inspirerad av Aquarivas klassiska siluett med rena linjer och en serie detaljer som passar in i Aquaramas raffinerade stil. Den har även fått en ny speciallack för att framhäva karaktären. Det är en innovativ Metallic Brown, skapad exklusivt för Anniversario, som framhäver båtens design som helhet särskilt i kombination med glanslackad mahogny. I övrigt är båten fylld med typiska detaljer och vitt på all läderklädsel.

Riva Anniversario har en badplattform dold och skyddad av den strömlinjeformade utformningen av skrovsidorna. Båtens profil förstärks av den akvamarinblå vattenlinjen, som leder in i den vita bottenfärgen och hyllar Aquarama, liksom namnet på modellen skrivet med samma bokstäver som de berömda träbåtarna på 1960-talet. Den har även skyddande detaljer i.

Samma läder används för att stoppa både sittbrunnen och området under däck. Denna speciella typ av läder är perfekt vattentät och tål marina förhållanden. Sittbrunnen är designad för funktionalitet och komfort och har en ny design med en stor U-formad soffa och ett centralt bord med plats för upp till åtta personer.

Vid förarplatsen finns två 12-tums digitala displayer och integrerade navigationsinstrument.

Riva Anniversario är utrustad med ett elektroniskt styrt, tvåväxlat backslag kopplat till två YANMAR 8 LV-motorerna à 370 hk. Denna motorkonfiguration ger en toppfart på 40,5 knop och ger en räckvidd på 155 M vid en marschfart på 36 knop.

Vid lanseringen har Ferretti Group donerat en av de 18 båtarna till välgörenhetsinitiativet ”7 Fund for UNICEF”, skapat av UNICEF och David Beckham för att stödja barn runt om i världen med bättre sjukvård, utbildning och skydd. Båten kommer att auktioneras ut och hela intäkterna doneras för att skydda barn i El Salvador. Auktionen hålls på www.ferrettigroupforunicef.com och kommer att vara öppen i fem månader för att avslutas i Miami nästa 16 februari.