15 november, 2022

Mercury Marine introducerar branschens första V10 utombordare

Mercury har lanserat de helt nya Mercury Verado V10-utombordarna med 350 respektive 400 hästkrafter. De helt nya utombordarna är branschens första V10-utombordare med en 5,7 liters V10-motor.

Pressmeddelande:

De nya V10-motorerna är en del av den prisbelönta Verado-familjen och har den tystaste och mjukaste gången i sin klass. Motorerna är hela 45 procent tystare än den ledande konkurrenten vid marschfart. De nya Verado-motorerna är inte bara kompatibla med de senaste Mercury SmartCraft-teknikerna, utan kommer även att erbjudas med en extra 48/12 V-generator med dubbla lägen för att sömlöst kunna sammankopplas med Navico Groups Fathom e-Power System, ett integrerat litiumjon-reservkraftsstyrsystem som gör att båtägare inte behöver ett separat generatorsystem.

– De helt nya Mercury V10 Verado-utombordarna är precis vad båtägare har efterfrågat hos en motor med 350 och 400 hästkrafter”, säger Chris Drees, VD för Mercury Marine. ”De är kraftfulla, mjukgående och tysta. De har också många av de bränsleeffektivitetsförbättrande egenskaper som våra högeffektsmotorer har. Dessutom levererar våra helt nya V10-utombordare även samma unika båtupplevelse som har gjort Verado-utombordarna legendariska. Utombordsmotorn V10 Verado stärker Mercurys ledande position på marknaden ytterligare i utombordssegementet i det högre hästktraftsintervallet.

Nya utombordaren V10 Verado besitter flera av samma marknadsledande egenskaper och teknologier som båtägare uppskattar hos företagets befintliga och populära V12-, V8- och V6-motorer. Nya V10 inkluderar förstklassiga förfiningar och mångsidighet för flera olika användningsområden.

V10-motorerna väger bara 316 kg och har samma branschledande 26-tums monteringsavstånd som V8-utombordarna, vilket maximerar kompatibiliteten med befintliga båtkonstruktioner. Denna lätta och kompakta design ger den prestanda som båtägare önskar och gör motorerna perfekta för båtar med flera motorer eller vid montering av ny motor på en båt.

5,7-liters V10-motor

Den nya plattformen erbjuder branschens första V10-motor. Motorn har den största slagvolymen i sin klass på hela 5,7 liter och fyrdubbla kamaxlar för exceptionell hastighet och acceleration. En klassledande 150 A-generator laddar snabbt batterierna ombord och driver båtens elsystem på ett intelligent och effektivt sätt.

 

Helt nytt växelhus

Plattformens helt nya hydrodynamiska växelhus är konstruerat för att förbättra prestandan och hållbarheten vid olika användningsområden samtidigt som den maximerar bränsleeffektiviteten. Mercurys ingenjörer har dessutom utvecklat den helt nya Revolution X-propellern som är speciellt framtagen, konstruerad och designad för att matcha V10 Verado på alla bästa möjliga sätt för att garantera perfekt prestanda. Med egenskaper som större diameter och bredare propellerblad, kombinerat med den djupa utväxlingen hos det nya växelhuset, kan båtägaren åtnjuta utmärkt manövrerbarhet, hisnande acceleration och hög effektivitet från låga varvtal hela vägen till fullt gaspådrag.

 

Effektiv allroundprestanda

Dessa utombordare har kalibrerats för att ge full prestanda med standardbensin (95 RON) och inkluderar även effektivitetshöjande teknik, ett slutet system för effektiv bränsleförbränning och Advanced Range Optimization (ARO).

 

Intuitiva funktioner och avancerad teknik

Adaptiv varvtalsreglering bibehåller motorns varvtal trots förändringar i belastning eller förhållanden, vilket gör det lättare att ta sig över stora vågor och mjukare glidning med låg hastighet. Transient Spark-tekniken justerar elektroniskt tändstiftens timing för att optimera effekten på låga varv.

V10 Verado-motorerna kommer även att vara kompatibla med ett nytt elektriskt styrsystem från Mercury för båtar med flera utombordare. Det nya systemet kommer att börja levereras med start februari 2023. Det nya systemet kommer att erbjuda förbättrad styrningsrespons, dramatiskt förenklad riggning och en minskning av energiförbrukningen med mer än 50 %.

– Vi gav våra ingenjörer i uppgift att förbättra accelerationen och den övergripande prestandan med de nya V10 Verado-utombordarna, samtidigt som de behövde vara tystare och lättare än konkurrenternas utombordare inom det effektsegmentet”, sade Tim Reid, direktör för teknisk produktutveckling hos Mercury Marine. ”Återigen överträffade de förväntningarna samtidigt som de införlivade teknik som gör båtdrift och underhåll både intuitivt och enkelt.

Utvecklingen av utombordaren V10 Verado är ett resultat av Mercurys fortsatta åtagande att investera kraftigt i innovation, produktutveckling och produktionskapacitet för att kunna hålla jämna steg med kundernas efterfrågan. Företaget har sedan 2008 investerat hela 2 miljarder dollar för att kunna tillgodose just detta ändamål och tillverkningsytan har utökats till mer än 275 000 kvadratmeter.