9 december, 2022

Hallberg-Rassy 400 vinner Boat of the Year i USA

Hallberg-Rassy 400 har vunnit Boat of the Year Award 2023 inom Import Boat of the Year och är delad totalsegrare i tidningen Cruising World från USA.

Pressmeddelande:

Det högsta priset tilldelades Hallberg-Rassy 400,  Årets Importbåt, en evolutionär cruiser med makalös mångsidighet ritad av Germán Frers.

Detta årliga pris erkänner och hedrar de bästa och nyaste segelbåtsmodellerna som introducerats på den nordamerikanska marknaden. Juryn bestående av tidningens redaktörer har granskat alla nominerade båtar i detalj, både seglandes, exteriört, interiört och i varje detalj.

Om Hallberg-Rassy 400, sa Cruising World Boat of the Year-chefen Herb McCormick:

”Som cruisingseglare har vi länge varit förälskade i svenska Hallberg-Rassy, ​​och den respekten har återspeglas i tidigare utgåvor av vår Boat of the Year, där varvet har haft många framgångar. Det är ofta inte lätt för ett företag med vinnande resultat att ändra det som redan är en framgångsrik formel. Men denna senaste 40-fotare är en yacht som verkligen har utvecklats, och genom att göra det vinner båten priset som 2023 års importbåt. Dess mångsidiga layout, med en mängd olika alternativ, är ovanlig i en 40-fotare, och det säkrade vinsten. Det här är inte en gammal mans Hallberg-Rassy. Den är mycket bättre. Så är det bara.”

Under idealiska förhållanden på Chesapeake Bay på USA:s östkust tävlade flottan av 17 nominerade båtar om högsta utmärkelser i Boat of the Year 2023. Varje bidrag fick en rättvis möjlighet att visa sina styrkor. Årets bidrag kom från nio olika länder: Danmark, Frankrike, Tyskland, Polen, Sydafrika, Slovenien, Sverige, USA och Ukraina.

Tävlingen Boat of the Year 2023 kommer att presenteras i sin helhet i en 20-sidig specialrapport i januarinumret 2023 av amerikanska båttidningen Cruising World.

Info: https://www.hallberg-rassy.com/sv/batar/hallberg-rassy-400