19 december, 2022

Första bilderna på Shogun 43

Svenska Shogun Yachts nya modell, Shogun 43, sjösattes under hösten. Här är första bilderna på den helt nya båten.

Pressmeddelande:

Shogun 43 är utvecklad för att vara enkel att seglas på två personer, även i höga hastigheter, och samtidigt vara komfortabel att bo i. Modellen är framtagen genom en modern utvecklingsprocess som liknar mer den som används för sportbilar, än vad som är traditionellt för segelbåtar. Alla samarbetspartners jobbar nära tillsammans redan från början av utvecklingsprocessen.

Den innovativa designen är inte bara estetisk, utan det finns många smarta lösningar ombord för att förenkla och göra seglingen till en upplevelse. Med en vikt på 6,1 ton har Shogun 43 god seglingsprestanda och är samtidigt lätt att hantera. Shogun Yachts bygger båtarna helt i kolfiber och i samarbete med Linjett Yachts, Vaxholm Komposit, North Sails, Macromould och Diab Group.

Shogun 43 kommer ha officiell premiär i maj 2023 på den flytande båtmässan i Ancora, Hamburg. Alla event för 2023 kommer publiceras på Shogun Yachts hemsida och sociala kanaler. Läs mer om Shogun 43 via: www.shogunyachts.com/shogun-43