20 januari, 2023

B&G lanserar Zeus S globalt och förenklar segling

B&G presenterade den nya B&G Zeus S den här veckan. Nästa generations plottrar i B&G-sortimentet som använder det nya operativsystemet och som har skapats med fokus på att användningen ska vara enkel. Zeus S har utformats för att göra det enklare att segla, visa information som är skräddarsydd efter seglarens behov i det ögonblicket och dölja onödiga smådetaljer.

Pressmeddelande.:

Zeus S levereras med nya seglingslägen, förinställda instrumentpaneler och datavyer för en mängd olika seglingssituationer, tillsammans med många förbättrade funktioner för en enklare seglingsupplevelse. Allt detta backas upp av tydliga och exklusiva C-MAP-sjökortsalternativ för den säkraste och enklaste navigationen.

Användarna behöver bara välja det relevanta läget för sin situation, vilket ger precis den information som behövs för fritidssegling eller kappsegling. Zeus S fortsätter att stödja förbättrade seglingsfunktioner, inklusive uppdateringar för SailSteer, LayLines, rutter och mycket mer.

Zeus S är kompatibel med C-MAP DISCOVER X- och REVEAL X-sjökort. De har perfekt anpassade nästa generations sjökort och stödjer den nya säkerhetsvarningsfunktionen som använder sjökortsdata för att identifiera objekt som kan utgöra en kollisionsrisk och flaggar all identifierad risk för grundstötning. Med mycket exakta data som stöds av uppdateringar i nära realtid är C-MAP-sjökort fullpackade med funktioner, inklusive tidvatten- och strömprojektioner, autoroutning plus snabb åtkomst med en knapptryckning till intressanta platser, tidvatten, kanaler med mera.

Zeus S finns tillgängliga nu och har ett detaljhandelspris på 1 049 USD. De finns i skärmstorlekar på 7, 9 och 12 tum.

De viktigaste funktionerna i B&G Zeus S är:

 Seglingslägen för fritids- och kappsegling ger exakt den information du behöver för din situation

 Ny funktion för säkerhetsvarningar som använder C-MAP-kartografi för att undvika kollisioner och grundstötning

 Innehåller B&G:s prisbelönta seglingsfunktioner, samt unika nya uppdateringar av laylines, rutter, SailSteer och StartLine

 Sjökorten C-MAP DISCOVER X och REVEAL X har mycket exakta data med intuitiva visningsalternativ för enkel navigation

 SolarMAX IPS HD-pekskärm, som kan ses från alla vinklar och i alla förhållanden, även med polariserande solglasögon

 Fullständig integration med HALO®-radar, Triton 2-autopiloter, Triton 2- och Nemesis-instrument, sensorer med mera

 Installationsguide för enkel installation av B&G-appintegration – få åtkomst till data och sjökort både till sjöss och på land

 Trådlös anslutning och fullständig Ethernet- och NMEA 2000®-nätverkskapacitet

Info: https://www.bandg.com/