18 april, 2023

Mercury Marine börjar leverera Avator elektriska utombordare

Mercury Marine har börjat leverera de första elmotorerna i serien Avator 7.5e. det är elektriska utombordare som nu börjar skeppas till kunder i olika delar av världen.

7.5e är den första av Mercurys fem modeller med Avator elutombordare som visades för pressen och på båtmässor under vintern. Under 2023 Consumer Electronics Show i Las Vegas i januari lanserade företaget officiellt 7.5e och visade konceptet för de större modellerna Avator 20e och 35e, som båda ska släppas under 2023. Ytterligare två elutombordare ska lanseras av Mercury under året.

Avator är Mercurys nästa steg inom marin utveckling. 7.5e-modellen är den första i en serie av elektriska utombordare som har släppts under 2023, när Mercury säger att de ska bli ledande inom elektrifierad framdrivning av båtar.

Avator 7.5e-utombordaren genererar 750 W vid axeln och producerar liknande hastighet och acceleration som en Mercury 3,5 hk bensindriven fyrtaktsutombordare. Motorn erbjuds med rorkult eller fjärrstyrning och passar bra för att driva många små båtar, inklusive jollar, gummibåtar och kajaker.

– Avator 7.5e är mycket mer än bara en utombordare, säger Tim Reid, Mercury Marines vice vd för produktutveckling och teknik.

– Vi skapade ett helt framdrivningssystem, helt integrerat med avancerade kontroller, rekvisita och digitala mätare samt en helt ny mobilapp. Vi är övertygade om att Avator 7.5e utombordare kommer att ge en överlägsen båtupplevelse för båtägare som är intresserade av att mindre båtar med elektrisk framdrivning.

Avator 7.5e elektriska utombordare har utbytbara batterier, ett snabbkopplingssystem och intuitiva kontroller som gör installation och drift enkel. En färgskärm ger besked om batterinivå och räckvidd.

Med effektiv design och ett avancerat litiumjonbatterisystem är Avator 7.5e elektriska utombordare konstruerad för att optimera räckvidden. Litiumjonbatteriet på 1 kWh har utvecklats i samarbete med batteriexperter på Mastervolt och konstruerats exklusivt för marin användning. Det är en säker, pålitlig 48V-strömkälla som är falltestad och IP67-klassad för vattenbeständighet.

Smarta laddare övervakar spänning och ström för att leverera en säker, effektiv laddning och den kan även stängas av för att skydda batteriet om det uppstår problem. En intelligent digital display ger kontinuerligt besked om strömstatus och beräknade körtid.

Elmotorn genererar typiskt högt vridmoment från låga varv, maximerar batterilivslängden och räckvidden samtidigt som den bidrar till snabbare acceleration och effektivare totalprestanda än liknande konkurrerande produkter.

Avator-programmet fortsätter Mercurys engagemang över alla produktlinjer för att omdefiniera marin framdrivning på ett sätt som ger en positiv inverkan på miljön, utan avgaser eller direkta utsläpp. Varje elektrisk utombordare är också tillverkad med många komponenter som är återvinningsbara eller återanvändbara.

Avator 7.5e elektriska utombordare är det första framdrivningssystemet från Mercury som är kompatibelt med den helt nya Mercury Marine-appen, tillgänglig för iOS- och Android-enheter.

Info: https://www.mercurymarine.com/sv/se/

Bilden: Anställda vid Mercury Marines fabrik i Fond du Lac, Wisconsin i USA, vid den första leveransen av Avator 7.5e elutombordare.