5 juni, 2023

Kullaviks Hamn återupptar traditionen med Hamndag 6 juni

Hamndagen var länge en uppskattad årlig händelse i Kullavik och firade femårsjubileum 2018. Efter ett uppehåll under pandemin återupptas nu den kära traditionen, som vanligt klockan 12.00–15.00under nationaldagen.

– Vi erbjuder en mängd aktiviteter och hoppas på god uppslutning från Kullaviksbor och besökare. Hamnen är ju hjärtat i Kullavik och den naturliga samlingspunkten, säger Joakim Hermansson som är ordförande för Kullaviks Hamn ekonomisk förening.

Nu när den sköna sommaren äntligen är här firas snart nationaldagen. I Kullaviks Hamn i nordligaste Halland återupptas då traditionen med Hamndagen, som rivstartar med ett rejält zumbapass på hamnplanen 6 juni klockan 12.00.

För den som föredrar något stillsammare passar det kanske bättre att besöka en sprillans ny 50-fots segelbåt från Orustvarvet Hallberg-Rassy, världskänt för sina välbyggda kvalitetsbåtar. Hallberg-Rassy 50 visas på B-bryggan i Kullaviks Hamn av varvsägaren Magnus Rassy själv.

– Det är inte ofta möjligheten erbjuds att själv uppleva en så exklusiv båt från insidan, så här gäller det att ta chansen, tycker Joakim Hermansson.

Både Sjöräddningssällskapet och räddningstjänsten finns också på plats i hamnen och visar upp sina spännande och viktiga verksamheter. Dessutom hjälper flytvästtillverkaren Baltic och Kullaviks Båtvarv till att kolla så att besökarnas uppblåsbara räddningsvästar är redo för säsongen, och tillhandahåller annars reservdelar såsom ny utlösare och kolsyrepatron.
– Alltför många känner inte till att automatiskt uppblåsbara räddningsvästar behöver regelbunden översyn och att i synnerhet utlösaren är färskvara som måste bytas ut regelbundet, säger Joakim Hermansson.

En kul familjeaktivitet är den kluriga poängpromenaden, och den som vill prova lyckan med en stunds krabbfiske får låna utrustningen som behövs. Kullavik Sjöscoutkår erbjuder både korv med bröd och nygräddade våfflor, medan restaurang PIR håller öppet hela dagen och kvällen för den som hellre botaniserar bland alla läckerheterna ute på piren. Under dagen kommer PIR:s glassgubbe förbi och bjuder barnen på glass.

Hamndagen avslutas klockan 15.00, men från 18.00 underhåller Systrarna Lövrup med vänner ute på PIR, så det finns alla möjligheter att fira Sveriges nationaldag med en riktig helkväll i Kullaviks Hamn.

Fakta Kullaviks Hamndag

  • 6 juni 12.00– 15.00 i Kullaviks Hamn.
  • Arrangeras av Kullaviks Hamn ekonomisk förening, i samarbete med Kullavik Sjöscoutkår och Restaurang PIR.
  • Alla är välkomna!

Info: www.kullavikshamn.se