9 juni, 2023

Världsstjärnor klara för Nordea Women´s Trophy på Marstrand

När damtävlingen Nordea Women´s Trophy avgörs 7–9 juli på Marstrand kommer några av världens bästa tjejer att vara med.

Anna Östling, som med sitt WINGS vunnit tävlingen fyra gånger skall i år försöka utmana regerande mästaren Sandra Sandqvist om att återta titeln. Sandqvist är en oerhört duktig seglare, men i år seglas tävlingen återigen i matchracing med två båtar som duellerar mot varandra, vilket inte är Sandqvist favoritdisciplin.
De utmanas av den väldigt rutinerade holländska besättningen med Renee Groeneveld som skeppare och några av de unga nya stjärnskotten på Women´s World Match Racing Tour, Megan Thomson, Sophie Otter och Kristine Mauritzen.

Thomson och Östling ärde största favoriterna till segern. De har båda imponerat stort på World Womens Matchracing Tour under året och kommer till Marstrand direkt från VM i Danmark som avgörs dagarna före.

Återigen lockar GKSS världens bästa tjejer till Marstrand. Det skall bli väldigt intressant att se hur unga Megan Thomson, Nya Zeeland, klarar av de utmanande förhållandena i Marstrand, säger Mattias Rahm, projektledare för GKSS Match Cup Sweden.

Starfält Nordea Women´s Trophy
Sandra Sandqvist, SWE regerande mästare
Renee Groeneveld, NED
Anna Östling, SWE
Megan Thomson, NZL
Kristine Mauritzen, DEN
Sophie Otter, GBR

OM GKSS Match Cup Sweden
GKSS Match Cup Sweden arrangeras av Göteborgs Kungl. Segelsällskap sedan 1994 och är en av världens ledande Matchracingtävlingar. 2023 pågår tävlingarna 5–9 juli på Marstrand. Tävlingen ingår i WMRT (World Match Racing Tour) där världens bästa matchracingseglare gör upp om VM titeln varje år. GKSS Match Cup Sweden lockar årligen tiotusentals åskådare till Marstrand för att segling i världsklass och uppleva en folkfest utan motstycke i seglingsvärlden.