10 juli, 2023

Östling segrade i Nordea Women´s Match på Marstrand

På söndagen avgjordes damfinalerna i årets upplaga av Nordea Women’s Trophy under GKSS Match Cup på Marstrand. Det bjöds på strålande högsommarväder, sjöbris och segling i världsklass.

Anna och Team WINGS inledde regattan mycket starkt och hade inte förlorat en enda match då det var det dags för final. Där mötte hon Renee Groeneveld med besättning från Nederländerna. Det är ett erfaret gäng – tillsammans har de deltagit i sju OS, tagit hem tre OS-medaljer och en av tjejerna kom direkt från en andraplats i det tuffa The Ocean Race.

Anna kom direkt från VM i matchracing med gott självförtroende och ett VM-silver i bagaget. Dock var det en haltande Anna som kom till Marstrandsön. Under VM hade hon förlorat kontrollen över båten i en manöver och då rorkulten slog undan benen skadade hon sitt knä såpass allvarligt att hon nästan inte kunde gå.

I finalerna är det först till två vinster som gäller. Anna inledde starkt och tog hem den första seglingen. Nederländskorna kvitterade i den andra seglingen i en jämn match där vi såg flera omkörningar. Väl i den avgörande seglingen visade Anna klass där hon, efter en händelserik start, kunde utmanövrera motståndarna ock komma ut på banan i ledning. Hon förvaltade ledningen trots flera attacker från de rutinerade nederländskorna. Anna hade ett starkt publikstöd och fick både jubel och en jättelik våg av händer när vinnarna defilerade förbi.

– En fantastisk vecka är över, jag är så stolt och glad för känslan i teamet och hur vi hjälpt varandra fram till både ett VM-silver och vinsten här på Marstrand. Det trodde jag verkligen inte i torsdags när knät stod åt fel håll och benet vek sig. Vi har vunnit många gånger här men detta känns speciellt, man klarar mer än man tror med ett superteam. Och racen idag var once in a lifetime upplevelse, säger Anna Östling.