30 augusti, 2023

Större elutombordare från Mercury Avator

Mercury Marine lanserar två nya motorer i sin Avator-serie och höjer därmed ribban för höjer ribban för prestanda och enkel laddning. De nya motorerna heter Avator 20e och 35eoch kompletterar Avator 7.5e, som lanserades på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas i januari i år. Ytterligare två elektriska utombordare kommer att presenteras under de kommande månaderna av Mercury.

20e och 35e delar i stora delar funktioner med 7.5e, inklusive ny motorteknik, en display i fullfärg och ett omställbart rorkultshandtag. De nya modellerna erbjuder mer kraft och möjlighet att ansluta flera Avator-batterier för att utöka räckvidden och körtiden, plus full tillgång till Mercury Marine-appen med den integrerade SmartCraft Connect-modulen.

Avator 20e och 35e utombordare genererar 2 200 W respektive 3 700 W effekt vid propelleraxeln. 20e producerar motsvarande acceleration som en 5 hk fyrtakts utombordare medan 35e genererar acceleration som är jämförbar med en Mercury 9,9 hk fyrtaktare. Motorerna finns med rorkult eller fjärrstyrning och passar bra för mindre båtar, gummibåtar och tenders.

Upp till fyra av Mercurys nya 2 300 Wh-batterier kan anslutas och hanteras genom Mercurys Power Center som på ett säkert sätt sammanför ström och möjliggör kommunikation mellan batterierna och utombordaren.

Avator 20e och 35e 2 300 Wh litiumjonbatterier har utvecklats i samarbete med Navico Groups varumärke Mastervolt och är konstruerade exklusivt för marina applikationer. Det är en säker, pålitlig strömkälla som är falltestad och IP67-klassad för vattenbeständighet.

Båtägare kan välja att ansluta direkt till ett 2 300 Wh-batteri för maximal enkelhet och portabilitet eller utöka sin räckvidd och körtid genom att lägga till ett Avator Power Center och ansluta upp till fyra batterier. 230 W Avator-laddaren kan ladda ett helt urladdat 2 300 Wh-batteri på cirka 10 timmar. En höghastighets 520 W-laddare är tillgänglig och kan minska laddningstiden med mer än 50 %.