13 oktober, 2023

Bra båtprogram på SVT: Hjälp jag har fått en träbåt!

Plötsligt slår drömmen om att få titulera sig träbåtsägare in! Micke Leijnegard får en charmig träbåt till skänks när dess gamle ägare Arne inte orkar ta hand om båten längre. Nu har Micke två månader på sig att få Moster Jann, som legat på land i flera år, sjöduglig.

Pressmeddelande:

– Att få ansvar för en gammal träbåt är som en tonårsförälskelse, säger Micke Leijnegard. Man är livrädd och kär på samma gång.

Micke Leijnegard är tidsoptimist och båtälskare, så det bör gå bra att få Moster Jann, en charmig träbåt, sjöduglig på två månader. Men den långa att göra-listan stressar honom dock emellanåt.

I Micke båt får vi följa Mickes resa, från första arbetsdagen under den snötyngda presenningen till premiärturen med sönerna på ett glittrande Riddarfjärden. Vi får träffa en brokig samling härliga träbåtsägare på Heleneborgs båtklubb i Stockholm, där Micke snabbt gör sig hemmastadd och får ovärderlig hjälp.

Heleneborgs båtklubb valdes till Årets Båtklubb som första båtklubb i landet av tidningen Båtliv.

– Vi vill skildra både ångesten och glädjen i att ta hand om en gammal båt på ett vardagligt och underhållande sätt så folk kan känna igen sig, säger producent Allan Förberg. De svenska träbåtarna är ett unikt kulturarv och Micke som är amatör när det gäller båtfix känner stor press att vårda båten på rätt sätt.

Micke Leijnegard hinner också att gå på båtmässan, besöka Sjöhistoriska museet och shoppa i skeppsbutiken. Det bjuds på många härliga träbåtar och fina gamla arkivfilmer.

Programmet har redan visats på SVT, men finns på SVT Play.

Mickes båt Bildtext: Micke Leijnegard Foto: Joel Källstedt/SVT