24 oktober, 2023

Nästa generations Garmin ECHOMAP Ultra 2-serie

Garmin lanserar ECHOMAP Ultra 2. Det är en ny serie sjökortsplottrar med avancerade funktioner för både hav och sjö. De finns i storlekarna 10 och 12 tum, har en touchskärm som kan läsas i solljus och knappar, UHD skanningekolod, stöd för Garmin Navionics+ och Garmin Navionics Vision+ sjökort. Ett årsabonnemang med dagliga uppdateringar ingår, trådlösa nätverslösningar och ännu mer.

ECHOMAP Ultra 2-serien kombinerar både kraft och funktionalitet som till fullo står upp för de krav du som fiskare ställer på din sjökortsplotter. Den har bland annat dessa funktioner:

Trådlöst nätverk: Dela ekolod1, waypoints och rutter med en annan ECHOMAP Ultra 2 eller ECHOMAP UHD2 sjökortsplotter på båten. På så vis minskar behovet av att borra fler hål och du slipper extra kabeldragning ombord på båten.

Positionsnoggrannhet: Multi-band GPS-teknologi med snabba 10Hz-uppdateringar ger förbättrad positionsnoggrannhet vilket kan vara till nytta för sportfiskare, särskilt under broar, längs klippor eller i vikar med tät skog.

Skärminspelning: Via appen ActiveCaptain app kan du återspegla det som syns på sjökortsplotterns skärm, till exempel fiskefångster som syns med hjälp av ekolodet LiveScope (om det finns installerat) för att dela i sms eller via sociala medier.

Användarvänlig: Ett moderniserat operativsystem med uppdaterad grafik, menyer och en ny hemsida, kommer sportfiskare att uppskatta hur intuitivt och lättanvänd Ultra 2-serien är.

Sjökortsplottrarna i Ultra 2-serien ger dig nära på fotografiska bilder av fisk och struktur. De kan köpas med allt-i-ett-givaren GT56UHD som erbjuder Garmin CHIRP traditionellt ekolod och Ultra High-Definition ClearVü och SideVü skanningbilder av vad som finns under och vid sidan av båten. Den nya serien är också kompatibel med samtliga ekolod i Garmins prisbelönta serie LiveScope, ekolod i realtid.

Plottrarna finns tillgängliga i två storlekar; ECHOMAP Ultra 2 102sv med en 10 tums-skärm och ECHOMAP Ultra 2 122sv med en 12 tums-skärm. Denna nya serie erbjuder ojämförbar sjökortstäckning och detaljrikedom för både kust och sjöar med sjökorten (tillval) Garmin Navionics+. Förutom att ett 1-årsabonnemang för dagliga uppdateringar ingår erbjuder Garmin Navionics+ också djupskuggning och Auto Guidance+2 för ännu snabbare ruttberäkning. Uppgradera till Garmin Navionics Vision+ premium sjökort för att få högupplöst relief shading och ännu mer. Med mjukvaran Quickdraw Contours™ kan du skapa personligt anpassade fiskekartor i HD med 0,5 meters konturer.

Om man integrerar trollingmotorn Garmin Force kan man skapa rutter och spår som trollingmotorn följer vid fiske. På sjökortsplotterns skärm kan man ändra hastigheten, se batteritid och ännu mer.

Pris ligger mellan 27 799 och 39 499 kronor.

Info: www.garmin.se