24 november, 2023

Ny Fjord 39 introduceras som XL och XP

Fjord introducerar en ny 39-fotare i två olika modeller. Motorerna är antingen inombordare eller V10 utombordare.

Fjord 39 är den nya ”instegsmodellen” för det en gång norska båtmärket som idag ägs av tyska HanseYachts. De nu lanserade modellerna ska enligt tillverkaren vara ännu mer sofistikerade, med mer kraft och mer utrymme.

HanseYachts har samarbetat med yachtdesignern Patrick Banfield. Kunderna kan välja mellan två fundamentalt olika drivkoncept för att uppfylla alla behov: två 400 hk V10 Mercury Verado utombordsmotorer eller två Volvo Penta diesel inombordare med upp till 440 hk styck ger mer än tillräcklig dragkraft och goda prestanda.

De generösa dimensionerna på däck med den stora och öppna sittbrunnen på Fjord 39 erbjuder oöverträffat utrymme för maximal rörelsefrihet. Borden i sittdelen har plats för upp till åtta personer, de kan även sänkas för att skapa en stor solplats.

Modern navigationsutrustning och joystick-styrning gör manövreringen enkel och intuitiv. Även i full fart skyddar T-toppen, som enligt Hanse är den största i klassen och ger gott om skugga.

Även under däck har formgivarna maximerat det tillgängliga utrymmet och sett till att varje kvadratcentimeter tjänar ett syfte. Interiören har uppgraderats avsevärt jämfört med Fjord 38 och sätter nya standarder i denna båtklass.

Det utarbetade nyutvecklade och hydrodynamiskt optimerade högpresterande sandwichskrovet med sin robusta inre ram säkerställer stor stabilitet för den snabba motorbåten.

Förarplatsen med upp till tre säten är utrustad med toppmoderna kontrollsystem och skärmar. Båten har möjlighet till två köksdelar med diskho, stor arbetsyta och ett urval av gasolgrill eller gasspis. På begäran finns upp till tre kylskåp på huvuddäcket. Sittdelen består av två hopfällbara och elektriskt sänkbara bord för upp till åtta personer.

Sittbrunnen skuggas av den största T-toppen i klassen. De robusta takstolparna är integrerade i sidoväggen för maximal stabilitet och rörelsefrihet.

Den rymliga kabinen är utrustad med en bred dubbelsäng. Lådorna under och lättanvända inbyggda skåp på babords sida erbjuder gott om förvaringsutrymme, som valfritt kan utökas med en garderob på styrbords sida. Standardkylskåpet på babords sida ger ytterligare alternativ för catering för gäster. Det fullt utrustade badrummet med separat dusch finns på styrbord sida.

Fakta Fjord 39

Längd:                              11,97 m

Bredd:                               3,87 m

Djup:                                 1,11 m

Bränsle:                            1 140 liter

Vatten:                              200 liter

Personer:                         12

Motoralternativ:               2xVolvo Penta D4 (à 320 hk)

2xVolvo Penta D6 (à 440 hk)

2xMercury Verado V10 (à 400 hk)

Pris:                                   från 459 000 Euro plus moms med 2xVolvo Penta D4 320