27 november, 2023

Världens största sportfiskebåt klar för sjösättning

Royal Huisman Project 406 är redo att lämna Hall 2 på varvets nyproduktionsanläggning i Vollenhove. Denna 52 m långa yacht med sina enorma dimensioner blir världens största sportfiskebåt.

Det som återstår innan Project 406 kan börja testköras i sjön är installation av övre däck, hardtop och radarmast. Denna exceptionella motoryacht i aluminium är världens största äkta sportfiskyacht. Hon har typiska linjer för sportfiskebåtar, men allt annat är enormt jämfört med man vanligtvis tänker på. Yachten har en hög profil och sex däck, byggt på hennes kraftfulla skrov som mäter 52 m (171 fot). Hon är utrustad utan kompromisser för både high-end sportfiske och lyxigt boende.

Projekt 406 är unik i många avseenden. Interiör- och exteriördesign samt marinarkitektur kommer från Vripack Yacht Design Studio. Hennes design är extremt distinkt, med en lång stävlinje som sveper akteröver till ett låg och stilrent akterdäck. Det höga tornet erbjuder enastående utsikt med en bra vinkel mot vattnet för den som ska fiska. Bortsett från sin praktiska funktion erbjuder tornet också en fantastisk utsiktsplattform för gäster som kan följa allt som sker i havet nedanför.

Den här yachten är inte bara den största utan också den mest kundanpassade, fint inredda, noggrant konstruerade och mest imponerande av alla sportfiskyachter i världen – med alla bekvämligheter som förväntas av en superyacht.

Royal Huisman anses vara det enda varvet i världen som kan leverera ett så individuellt och skräddarsytt projekt. Yachten har en omfattande konstruktion och byggd av varvets team med över 350 individuella experter.

Fakta Project 406

Typ:                                        Sport Fish Yacht

Längd totalt:                         52 m / 171 fot

Exteriör, interiör:                  Vripack Yacht Design

Konstruktion:                        Vripack Yacht Design

Varv:                                      Royal Huisman

Skrov och överbyggnad:    Alustar aluminium

Info:                                        www.royalhuisman.com