5 januari, 2024

20 000 kr till hela ”Båtlivets Unga hjälte” – föreslå din egen kandidat!

Erik Busck från Saltsjöbaden valdes till ”Båtlivets Unga Hjälte 2023”. Han belönades med ett stipendium på 20 000 kr, som delades ut på båtmässan Allt för sjön i Stockholm.

Erik, som var 18 år när han fick stipendiet, planerar att bli läkare. Han är en båtälskare som seglar i sin egen Maxi 77, men han är också seglingsinstruktör och en mycket hjälpsam person.

Nomineringen till stipendiet grundas på en händelse när Erik räddade en tjej som hade drivit ut på sjön med sin kajak samtidigt som Erik stod på en brygga 100 m bort och höll utkik. När Erik såg vad som hände dök han i vattnet. Trots höga vågor och ström kunde han rädda tjejen med kajaken.

– Det är självklart att hjälpa till när man är ute på sjön. Jag är otroligt tacksam för det fina stipendiet som är en stor ära för mig, säger Erik Busck.

Erik är medlem i Sotefjordens Segelsällskap på Västkusten eftersom han tillbringar somrarna i Bovallstrand och han jobbar även på en seglarskola i Hunnebostrand. Dessutom är han medlem i Vikingarnas Segelsällskap i Stockholm.

Nu är det dags att välja ut nästa unga person som ska få stipendiet ”Båtlivets Unga Hjälte”. Stipendiesumman är 20 000 kr. Sista ansökningsdag är 1 februari 2024.

Stipendiet delas ut i samarbete mellan International Färg AB och tidningen Båtliv (Svenska Båtunionen), Svenska Seglarförbundet och Svenska Kryssarklubben. Stipendiesumman är 20 000 kr.

Mer information och ett formulär för att ansöka finns här: https://www.batliv.se/unga-hjaltar/

Fr. v. Richard Johansson, International Färg AB, Erik Busck och kappseglaren Vilma Bobeck.