8 januari, 2024

Premiär för nya Saxdor 400 GTC på BOOT Düsseldorf

Saxdor Yachts från Finland premiärvisar sin nya flaggskeppsmodell Saxdor 400 GTC på BOOT Düsseldorf, som hålls från 20 till 28 januari. Det är ytterligare en modell på det 40-fotsskrov som lanserades i Cannes i september.

Den nya toppmodellen kommer i kölvattnet av ett fjärde år av exceptionell tillväxt för det finländska varvet, som är ett av båtbranschens snabbast växande varumärken. Tillverkaren har med den nya modellen satsat på en mer mångsidig och skyddad version.

Båda modellerna av Saxdor 400 är designade för dubbla utombordare. Det som skiljer nya Saxdor 400 GTC är bland annat kabinen medan sidorna är utfällbara liksom i den tidigare lanserade 40-fotaren. De exceptionellt stora sidoterrasserna ger gott om extra utrymme för den som vill ha extra mycket plats. Panelerna ökar durkytan markant.

400 GTC har en glasdörr i aktern, som förstärker närheten till sjön. Boutrymmena är fördelade på en rymlig främre dubbelhytt och en midskepps dubbelhytt, som nås via två separata trappor. Det går även att lägga till en tredje koj för barn.

Tillsammans med Saxdor 400 GTC kommer det finska varvet att visa Saxdor 270 GTO, Saxdor 320 GTO, Saxdor 320 GTC och Saxdor 400 GTO på BOOT Düsseldorf.