22 januari, 2024

20 000 kr till hela ”Båtlivets Unga hjälte”

Nu har du chansen att belöna någon som har gjort något alldeles extra inom svenskt båtliv. Det är dags att välja en ung person som ska få stipendiet ”Båtlivets Unga Hjälte”.

Detta stipendium delas ut till någon som har gjort en alldeles speciell insats inom båtlivet. Det kan till exempel vara en bra förebild som är ledare på ett seglarläger eller någon som alltid ställer upp för sina kompisar på sjön.

Stipendiesumman är 20 000 kr. Sista ansökningsdag för nomineringar är 1 februari 2024. Observera att organisationer och föreningar inte kan söka stipendiet.

Mer information och ett formulär för att ansöka finns här: https://www.batliv.se/unga-hjaltar/

Förra årets vinnare var Erik Busck från Saltsjöbaden.

Året dessförinnan gick priset till Ida Gabrielsson, som bland annat har gått Öckerös seglande gymnasieskola och har korsat Atlanten med skolfartyget T/S Gunilla. Det var för sina fina insatser i Lysekils Segelsällskap Gullmar som Ida fick stipendiet.

– Jag startade en seglarskola i Lysekil när jag var 15 år tillsammans med Klara Kinnerfors från GKSS. Vi jobbar mycket med inkludering för att få fler till seglingen och har fått ett bidrag på 30 000 kr från Svenska Seglarförbundet för att arrangera seglarskola för barn med utländsk bakgrund. Målsättningen är att ha en seglarskola för 200 barn, säger Ida.

Stipendiet delas ut i samarbete mellan International Färg AB och tidningen Båtliv (Svenska Båtunionen), Svenska Seglarförbundet och Svenska Kryssarklubben.

 

Ida Gabrielsson blev ”Båtlivets Unga Hjälte” 2022.
Fr. v. Richard Johansson, International Färg AB, Erik Busck och kappseglaren Vilma Bobeck.