2 februari, 2024

Cormate förvärvar Ryds – ska “upprätthålla Ryds starka varumärke”

Norska Cormate blev ganska otippat ny ägare av Ryds Båtar. den nyheten kom vid presskonferensen på Båtmässan i Göteborg 2 februari.

Det norska företaget är en premiumtillverkare med stor kunskap om båtar, som lovar en spännande framtid för den skandinaviska båtindustrin i och med förvärvet av Ryds.

– Med det strategiska förvärvet bevaras inte bara Ryds 70-åriga arv utan företaget tillförs nytt liv genom innovation. Vi lovar att styra Ryds mot oöverträffad framgång, säger Cormates vd Jon Aksel Brynildsen i en kommentar.

Enligt en pressrelease går Cormates förvärv längre än en transaktion. Det är ett åtagande att upprätthålla Ryds starka varumärke och rik historia samtidigt som den ingjuter spjutspetsteknik och innovation.

Cormate har ett stabilt rykte för banbrytande design och prestanda. Enligt Jon Aksel Brynildsen syftar köpet till att lyfta Ryds till nya höjder genom att blanda effektivitet och design i denna strategiska allians.

Det norska företaget Cormate, som har 20-årsjubileum i år, har fått flera internationella utmärkelser för sin banbrytande design och båtarnas goda prestanda. Cormate-båtarna är konstruerade och utvecklade av moderföretaget Hydro Design AS med nära 40 år erfarenhet av utveckling och produktion av högkvalitativa båtar med enastående effektivitet, prestanda och sjövärdighet.

Ryds historia går tillbaka till 1946, där produktionen av fritidsbåtar startade 1968, med fokus på hög kvalitet, säkerhet och funktionalitet. Ryds har också en bakgrund som den största producenten av båtar i Norden med närmare 4 000 båtar per år när produktionen var på topp.

Cormates vision innebär en långsiktig investering som säkerställer inte bara förvärvet utan också Ryds fastighet på 8 500 m2. Lokalt stöd från Sparbanken Eken har spelat en avgörande roll för att säkerställa kontinuiteten i produktionen i Ryd.

– Att förvärva Ryds fabrik säkrar inte bara lokalt kunnande och värdefull produktion, den förankrar också vårt engagemang för att bevara ett arv i Ryd, säger Jon Aksel Brynildsen.