26 februari, 2024

Heta båtpremiärer på Allt för sjön 2024

När Allt för sjön, Sveriges största båtmässa, öppnar 7 mars på Stockholmsmässan premiärvisas ett stort antal båtmodeller. Bland annat visar Marindepån upp två nya modeller från Navan, ett nytt varumärke på den svenska marknaden. Dessutom visas svenskbyggda Arcona 50 – en performance cruiser i lyxsegmentet som nyligen utsågs till årets lyxyacht 2024 i Europa. Allt för sjön pågår under två långhelger, 7–10 mars samt 14–17 mars.

Den 7 mars går startskottet för Allt för sjön. Båtmässan lockar årligen cirka 60 000 besökare som får möjlighet att spana in hundratals båtar, tusentals tillbehör och en mängd båtnyheter. I år får besökaren ta del av 14 premiärbåtar.

– Vi är Sveriges största och mest populära båtmässa. Att utställare väljer att ta med sig sina premiärbåtar är ett signalvärde på att Allt för sjön är en bra releasepunkt. Här har de möjlighet att lansera båtnyheterna med avteckning och visa upp dem för väldigt många människor på kort tid, vilket gör att de snabbt kan bygga kännedom om märket och båttypen, säger Hanse Thorslund, projektledare för Allt för sjön.

Marindepån, som är en av de största utställarna, gör i år en storsatsning på Allt för sjön där de sammanlagt kommer visa upp båtpremiärer från tre av sina varumärken med ett flertal nya båtmodeller.

– Allt för sjön är en viktig marknadsplats för oss. Det är där båtsäsongen startar och det är där båtintresserade människor befinner sig. I år har vi ett väldigt brett utbud att visa upp på mässan där vi bland annat presenterar sju båtpremiärer. Vi vill såklart synas så mycket som möjligt och Allt för sjön är en ypperlig plats att göra det på, säger Björn Sandhaag, vd på Marindepån.

Marindepån kommer bland annat att visa upp Navan C30 och Navan S30. Navan är ett helt nytt varumärke i Sverige och är en del av Brunswick Corporation, världens största båtproducent. Båtnyheterna är lyxiga dagbåtar med en sportig karaktär men som även är gjorda för transporter.

Arcona 50 – en prisad svensk performance cruiser i toppklass

En annan ny båtmodell som också visas på mässan är den exklusiva Arcona 50 som byggs i Uddevalla. Att båten är tillverkad i Sverige är något som sticker ut då många båtar på den svenska marknaden importeras. Tidigare i år utsågs Arcona 50 till European Yacht of the Year 2024 i kategorien “Luxury cruiser” i samband med båtmässan Boot Düsseldorf.

– Arcona 50 är en performancecruiser som representerar det absolut bästa och exklusiva inom båtvärlden, och som dessutom tillverkas i båtbranschens mecka på västkusten. Det är vi givetvis väldigt stolta över. Arcona Yachts är välseglande båtar av yttersta kvalitet som också är snabbast på fjärden. Det är en fantastisk möjlighet att visa upp vårt flaggskepp för hemmapubliken i Stockholm på mässan, säger Fredrik Malmqvist, vd på Orust Quality Yachts, som äger Arcona Yachts samt segelbåtsvarumärket Najad.

Många premiärer

Bland utställarna på Allt för sjön finns även Nimbus Group, som också är en av de största utställarna på mässan. De kommer att visa båtnyheterna Nimbus W11, Axopar 29 XC, Alukin Ocean Air 8 och Alukin C 770. En annan utställare är Targa Boats som tillverkas i Vasa i Finland. De återkommer år efter år för att visa upp sig och sina premiärbåtar på Allt för sjön. På årets mässa kommer båtmodellen Targa 41 att premiärvisas.

– I år är det ett förvånansvärt högt antal premiärer sett till hur marknaden ser ut idag. Båtindustrin hade en fantastisk försäljning fram tills 2022. Och 2023 kom den ekonomiska verkligheten i kapp efter pandemin. Så det har helt klart varit ett kämpigare år för båtbranschen. Därför är det glädjande att vi har så många premiärer på mässan i år, säger Hanse Thorslund.

För andra året i rad går Allt för sjön under två långhelger. Första långhelgen är 7–10 mars och går parallellt med Antikmässan. Andra långhelgen är 14–17 mars och arrangeras då parallellt med den helt nya mässan Stockholm Husvagn Husbil.

Info: www.alltforsjon.se