21 mars, 2024

Skånes Båtförbund och Tullen i samverkan mot brott

Skånes Båtförbund har tillsammans med Tullverket och Länsstyrelsen i Skåne kommit fram till att ett samarbete för att upptäcka oegentliga aktiviteter i våra hamnar. Det innebär till exempel rekognoseringar för stölder, planering för olaglig narkotikahantering eller annan olaglig verksamhet.

– Aktiviteter med bilar, båtar med mera av ovanlig karaktär kan vi informera tullen om via deras tipstelefon 90114 eller E-mail till tullverket.se/90114. Om vi inte hindra ett brott så kommer vi säkerligen att uppmärksammas av de som tänker göra något, säger Kjell Holst vid Skånes Båtförbund.

Förbundet vill gärna att tipsare använder Coboats-appen för att nå och varna klubbmedlemmar.

Skåne Tillsammans mot Narkotika är en samverkan mellan Länsstyrelsen Skåne och Tullverket där målet är att minska inflödet av narkotika.

Skånes båtförbund har inlett ett samarbete med Tullverket för att förhindra att narkotika och andra illegala varor smugglas in till Skåne med fritidsbåtar och vattenskoter via småbåtshamnar. Tullverket vill därför ha hjälp med tips om händelser, personer och båtar eller bilar som faller utanför normalbilden.

Den närmaste tiden kommer uniformerade tjänstepersoner från Tullverket att besöka merparten av de skånska hamnarna och i samband med det ha med sig väderbeständig information med Tullverkets tipsnummer samt information om vad man bör vara uppmärksam på.

Numret till Tullverkets tipstelefon är 90 114.

Du kan också tipsa vi Tullverkets hemsida https://www.tullverket.se/kontaktaoss/kontakt/kontaktaoss/tipsatullverket

Foto: Tullverket Mette Ottosson.