16 april, 2024

Prestanda och lyx i nya Sunseeker Predator 55

Predator 55 markerar 30 år av designutveckling för en enda modellserie från Sunseekers. I denna nya yacht möts prestanda och lyx samtidigt som båten har tre hytter och stora däcksutrymmen.

Sunseekers välkända Predator-serie ska bjuda på goda prestanda. Så också i den nya 55-fotaren, som är utrustad med dubbla Volvo Penta IPS-950-motorer. Det ger en topphastighet på upp till 36 knop.

Infällbar taklucka av glas och kolfiber bidrar till den sportiga designen. Ett elektriskt öppningsbart soltak på 2,5×3 m skapar ljus och en luftig känsla ovanför förarplatsen och i salongen. Hela båten har stora glasrutor i alla riktningar och en enorm vindruta i ett stycke.

De bakre sittbrunnssätena kan flyttas och bordet midskepps har gott om plats för sex personer. De mer kantiga aktre ledarna mot akterdäck och badplattformen är en del av designen, integrerad sömlöst i skrovet som har motorventiler i rostfritt stål vertikalt placerade. Bland standardutrustningen märks lågnivå LED-däcksbelysning och en ny badbrygga som täcker hela aktern även med badplattformen sänkt.

Huvuddäck i ett plan består av en generös salong med ett L-format pentry. Här finns även en wet-bar som blir extra användbar med den aktre dörren öppen. Förarplatsen har dubbla säten.

I standardutförandet är nedre däck utrustat med två hytter, en nedre salong till styrbord och ett förråd eller pentry.

Den lyxiga ägarhytten med full bredd har generösa privata utrymmen. Här finns en garderob med full höjd åt styrbord och ett stort badrum mot babord. Dubbelsängen sitter centralt med soffa, en skänk och en andra garderob medan en dedikerad underdel och TV är placerade centralt. En lika rymlig främre hytt drar nytta har ett eget badrum och gott om stuvutrymmen.

Fakta Sunseeker Predator 55

Längd:                              17,13 m

Bredd:                               4,93 m

Djup:                                 1,48 m

Bränsle:                            1 800 liter

Vatten:                              430 liter

Hålltank:                           150 liter

Motorer:                            2xVolvo Penta IPS 950 (2×725 hk)

Toppfart:                           36 knop

Info:                                   www.sunseeker.com