3 maj, 2024

Säkrare båtköp med varudeklaration och avtal

Nu har Konsumentverket och branschorganisationen Sweboat kommit överens om hur varudeklarationerna vid försäljning av begagnade båtar ska se ut. I branschöverenskommelsen finns också ett köpeavtal som företagen kan använda.

Att köpa en begagnad motor- eller segelbåt kan vara en affär för stora belopp. Då gäller det att veta vad det är man får för pengarna. En varudeklaration hjälper både köpare och säljande företag att få koll på båtens skick. Risken för missförstånd mellan parterna minskar om man använder både varudeklaration och köpeavtalet.

Branschöverenskommelserna finner du i Konsumentverkets publikationsshop:

Branschöverenskommelse köpekontrakt båt BÖ 2024:2 | Publikationer – Konsumentverket

Branschöverenskommelse varudeklaration motorbåt BÖ 2024:3 | Publikationer – Konsumentverket

Branschöverenskommelse varudeklaration segelbåt BÖ 2024:4 | Publikationer – Konsumentverket