1 januari, 2007

Stegeborgs Båtklubb

Under januari och februari 2003 har Stegeborgs Båtklubb tillsammans med TBV Östergötland haft motormekaniker kurs. 22 personer har deltagit i kursen var av två tjejer. Kursen har omfattat service och konservering av båtmotorer samt vikten av underhåll. Eleverna har även fått lära sig hur en säker båt ska var utformad för att uppfylla besiktningskraven enligt SBU:s normer. Några av deltagarn har gått kursen tidigare Anders Linderoth och Benny Johansson men tycker det är lika kul att gå den igen. Benny säger att det är alltid bra med repetition och att det är trevligt att träffa båtklubbsmedlemmarna.

NBF:s förhörsförrättare från Valdemarsvik, Christer Jonsson, hade kluriga frågor och var mycket nöjd med resultatet som deltagarna vid examineringen presterat. Nelli Tornell och Annelie Follerstedt som var med på kursen tycker att det har varit mycket givande. De kan nu stolt visa upp sina intygsböker som nu även innehåller motormekanikerintyget. Nu är det bara radarintyget som fattas säger Nelli och Annelie. Annelie säger också att kursen har varit mycket nyttig efter som hon och hennes sambo Martin letar efter en båt att köpa.

Alexander Johansson