13 mars, 2007

Kryssa i Medelhavet under America´s Cup

Pressrelease

Den 32:a America´s Cup avgörs i Valencia i april – juni 2007. Spänning på första parkett i Medelhavet ges på kryssningsfartyget MSC Sinfonia. Titelförsvararen Alinghi från Schweiz sponsras av kryssningsrederiet MSC Cruises som även under finalveckorna arrangerar kryssningar till Valencia.

För första gången kan MSC Cruises erbjuda svenska seglingsintresserade en plats på första parkett under finalseglingarna i America´s Cup. Under tre mödosamma år har seglingsvärlden försökt hitta utmanaren som ska få möta schweiziska Alinghi. I juni 2007 ska Team Alinghi nu försvara sin titel i America´s Cup. I april sker den sista förregattan inför Louis Vuitton Cup som sedan pågår fram till finalen i America´s Cup i juni. MSC Cruises sponsrar både titelförsvararen och en av utmanarna, Team Shosholoza från Sydafrika.

– Resenärerna på denna kryssning kommer få uppleva något unikt under dagarna i Valencia. De kommer att befinna sig mitt i centrum för denna spektakulära och publikvänliga seglingstävling. Vissa av kryssningarna möjliggör till och med för passagerarna att besöka regattabasen, säger Claes Tamm, nordenchef för MSC Cruises.

Kryssningar med stopp i Valencia i samband med America´s Cup sker mellan den 8 april och 17 juni. Under en sju nätter lång kryssning i Medelhavet med MSC Sinfonia sker avresan från Rom, med dagsbesök i Genua, Monte Carlo, Valencia, Valletta, Tunis och Rom. Paketpris från 11 870 kr för flyg t/r Stockholm-Rom, transfer och 8 dagars kryssning med helpension.

Fakta om America´s Cup:
År 2007 seglas den 32:a upplagan av tävlingen i Valencia i Spanien. Där möter de regerande mästarna i Team Alinghi den båt och besättning som vinner utmanartävlingen Louis Vuitton Cup. Den 32:a America´s Cup består för första gången i historien av tre delar: Louis Vuitton Acts som är ett antal förregattor som ger poäng till Louis Vuitton Cup och avslutas i april 2007 i Valencia. Sedan följer Louis Vuitton Cup som är en serie tävlingar mellan utmanarna. Här avgörs slutligen vem som ska få tävla mot titelförsvararen Alinghi och även detta sker i Valencia i april. Slutligen sker den 32:a America´s Cup Match där Alinghi kommer att möta vinnaren av Louis Vuitton Cup i juni 2007. Läs mer på www.americascup.com