14 mars, 2007

Nordens första Honda Marine Center öppnar i Lysekil

Pressmeddelande

Norra Hamnen i Lysekil genomgår en total förändring. Befintliga industrier försvinner och lämnar plats för en ny fullvärdig stadsdel med bostäder, skola, kontor, hotell, butiker, restauranger, samt en nybyggnation av cirka 200 båtplatser.

Fastigheterna projekteras och ägs av PM Fastigheter.
Här i denna expansiva hamn öppnar Nordic Marine nu en fullserviceanläggning med Nordens första Honda Marine Center. Anläggningen är en båtmässa året om på cirka 650 m2 och 200 m2 verkstad med inriktning på båtar med utombordare och i samarbete med Honda.

För Honda är detta ett pilotprojekt för att öka servicen till båtägarna på den svenska marknaden. Honda är världens största motortillverkare och erbjuder idag marknadens bredaste program av fyrtaktare från 2,3 till 225 hk. Bränslesnåla motorer bland annat baserade på teknik från Hondas personbilstillverkning. Ett stort sortiment av tillbehör och navigationsutrustning från Raymarine, Garmin och Robship kommer också att rymmas i anläggningen. Nordic Marine har specialiserat sig på båtar, motorer och utrustning för nordiskt klimat och temperament.

I Lysekil erbjuder Nordic Marine bland annat Nordkapp, Crescent, Ribcraft, Zodiac, Honwave och Arronet. Nordic Marine har också verksamhet i Marstrand med försäljning av större båtar med inombordsmotorer, däribland finska Targa och norska Cormate. Marincentrat i Lysekil kommer också att erbjuda kunderna vinterförvaring i en nybyggd varmhall på över 1200 m2. Målsättningen är att ge båtägarna den fullservice som tidigare saknats i Lysekil med närområde.
Info www.nordicmarine.se