21 mars, 2007

Oljemålning av båten på internet

Pressmeddelande

Internet Konst Scandinavia marknadsför en ny tjänst som heter www.i-konst.se, där man kan beställa en oljemålning som är gjord utifrån ett digitalt fotografi som förlaga.
”-I och med utvecklingen av digitalkameran använde så har fler och fler människor en uppsjö av bilder som de inte gör något med. En massa personliga minnen från semestern, bröllopet, släkten, äventyrsresan, barnen, husdjuren, första träffen och liknande som sedan bara blir liggande på hårddisken. Samtidigt köper folk en mängd reproduktioner och konst som de inte har någon relation till och sätter på sina väggar.” säger Angela Lin Andersson VD för Draupnir Holdings Limited som är företaget bakom tjänsten. ”i-Konst är ett sätt att lyfta fram fram och förädla fina personliga bilder till en annan form. Ett sätt att skapa kvalitets konst från egna bilder och minnen.”

Tjänsten är utformad så att man på www.i-konst.se laddar upp den digitala bild man vill ha en målning av. Alla tavlorna målas i olja på canvas.
Sedan får man välja stil, d v s om man vill ha målningen målad med tunnare eller bredare pensel, samt om man har några speciella övriga önskemål gällande uppmålningen. Företaget anlitar konstnärer som har gedigna kunskaper i måleri i olja och arbetar i huvudsak som frilansare. När målningen är färdig kan den ses av kunden genom inloggning på websidan. De kan alltså bedöma resultatet och godkänna målningen innan den packas och sänds hem till dem.

Tjänsten är tänkt som ett komplement till andra fotografi och konstformer. Kanske vill man ha lite mer personlig konst på sin vägg. En vy av berget man vandrat på, solnedgången på smekmånaden, fågeln som alltid sitter i rönnbärsbusken, barnen när de badar eller morfar hemma i sin trädgård. Bilder talar så många olika språk och när de görs om till oljemålningar så får de dessutom en ytterligare dimension och karaktär. Det är nog många som gärna skulle byta ut den där dyra reproduktionstavlan mot en oljemålning av något som de faktist sett och har minnen eller någon relation till.

Denna tjänst erbjuder nya möjligheter och alternativ för konst i hemmen. Priset är en viktig faktor i valet av konst och när priserna är så här låga för riktig målad konst så blir det möjligt för de flesta att skaffa en egen oljemålning av motiv man tycker om.
Info www.i-konst.se