3 maj, 2007

Bohusbanken blir huvudsponsor för GKSS juniorer

Bohusbanken har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med GKSS för att stärka segelsällskapets juniorverksamhet. Mer än 800 barn och ungdomar deltar i klubbens aktiviteter varje säsong och de får nu en stabil grund för utbildning, träning och tävling.

– Bohusbanken är en lokal bank, som vill verka lokalt, säger Bertil Fröberg, chef i västra regionen av Danske Bank, som Bohusbanken är en del av.

– Vi sympatiserar starkt med GKSS ungdomsarbete och har ambitionen att engagera oss långsiktigt för seglarungdomarna både på bredden och i toppen.

GKSS har nu fått nya förutsättningar att utbilda sina instruktörer, rusta upp ungdomarnas lokaler och köpa in nödvändig utrustning. Dessutom skapas ett årligt stipendium: Bohusbankens stipendium till Årets Junior.

GKSS är en av Sveriges största idrottsföreningar med 4 200 medlemmar och har fostrat många framgångsrika seglare. Åtta av de tolv som ingår i det svenska seglingslandslaget och som slåss om att få representera Sverige i OS nästa år kommer från GKSS.

– GKSS står för starka värden som kompetens, utmaning och tävlingslust, värden som vi i Bohusbanken delar. Två exceptionellt framgångsrika organisationer kan nu samarbeta, och det uppskattar vi, säger Bertil Fröberg.

Bohusbanken har för sjätte året i rad de mest nöjda kunderna, både på privat- och företagsmarknaden, och dessutom de mest nöjda medarbetarna och den största tillväxten jämfört med övriga svenska fullservicebanker.

– Våra ungdomar har stora förväntningar på samarbetet, säger Peter Klock, VD för GKSS, och vi är stolta över att Bohusbanken ser GKSS alla fördelar.

Info www.gkss.se