4 maj, 2007

Barns fiskelycka motiv på nya frimärken

Årets sommarfrimärken från Posten visar barn i full färd med att upptäcka fiskelyckan från bryggan och stranden. Frimärkena ges ut den 10 maj och har valör för inrikes brev.

Snart är sommaren här och med den semester och avkoppling hemma eller på resa runt om i vårt land. Naturupplevelser och annat som hör till semestern vill man gärna skriva och berätta om för släkt och vänner.

Årets sommarfrimärken för inrikes brev visar barn i full färd med att upptäcka fiskelyckan från bryggan och stranden. Frimärksmotiven i häftet är bryggfiske, fiskpuss, dubbellycka och kompisfiske, och rullfrimärket maskmete.

Frimärkena har utformats av Olöf Baldursdottir. Förlagor är fotografier av P Arsenault/IBL, V Askland/Matton, B Röhsman/Naturfotograferna, J Alexandra/Ina Agency och T Lilja/Naturfotograferna. Tryckning har skett i fyra färger offset och förpackningen är dels häfte med 10 självhäftande frimärken och fyra motiv, dels rulle med ett motiv.