5 maj, 2007

Väntad fästingrik sommar! Skydda dig säkert och skonsamt

Den varma vintern gynnar de små varelserna på vår jord och sommaren spås att bli fästingrik. Det är de senaste varma åren som har gynnat fästingarna. Och problemet med de evigt surrande myggen kvarstår. Med MyggA kan du minska risken att bli biten av både fästingar och mygg. Har du hittat din favorit i MyggA-familjen?

MyggA finns numera både i originalutförande och nya MyggA Natural. Roll-on, stick eller spray gör det enkelt att använda dem vid olika tillfällen. Utmärkande för MyggA Natural är att den är helt naturlig. Ny svensk forskning visar att medlet är mycket effektivt mot mygg och kan minska risken för fästingbett.

Unik naturlig kombination
Den aktiva substansen i MyggA Natural heter PMD (p-mentan-3,8-diol) och utvinns ur växten Corymbia citriodora som härstammar från Australien. Förutom PMD innehåller MyggA Natural samma växtoljor som ”vanliga” MyggA (Original). Kombinationen är unik och en vetenskaplig artikel är publicerad om hur MyggA Natural kan repellera fästingar effektivt.

80 procent av fästingarna stöts bort
Thomas Jaenson, professor i medicinsk entomologi(vetenskapen om sjukdomsorsakande insekter och fästingar) vid Uppsala universitet, har forskat kring växtextrakt och hur de på ett naturligt sätt kan stöta bort mygg och fästingar. Redan 2003 publicerades hans banbrytande resultat med MyggA Original (innehållande DEET). Den nya studien på fästingar med MyggA Natural visar goda resultat och är publicerad i Journal of Medical Entomology.
– Min grupp har gjort ett antal försök med MyggA Natural, säger professor Thomas Jaenson. De visar att medlet har en 100-procentigt skydd mot fästingar i laboratorieförsök och i fält har vi kunnat konstatera att ungefär fyra femtedelar av fästingarna stöts bort.

Ett effektivt och skonsamt skydd
För många känns det bättre att använda ett naturligt och skonsamt skydd mot mygg och fästingar. Professor Thomas Jaenson förespråkar gärna de naturliga växtoljorna som MyggA Natural är baserad på.
MyggA Natural är helt naturlig och dessutom lika effektiv som syntetiskt framställda mygg- och fästingmedel. Ett alternativ för de som önskar naturliga produkter för hela familjen.