14 maj, 2007

Delphia Yachts störst i Skandinavien

Delphia Yachts, båtarna med de vinröda skroven, har nu sin största marknad i Skandinavien. Generalagenten på den skandinaviska marknaden, Delphia Yachts AB, har sedan starten i mars 2005 till mars 2007 levererat 60 st båtar och orderblocken är fyllda fram till februari 2008 för en del modeller.

Det stora genombrottet och förvandlingen från okänd nykomling till ”allemansbåt” kom i samband med lanseringen av Delphia 33 i november 2006. Då man på två månader sålde slut på alla båtar med leverans till säsongen 2007. Femtio båtar är beställda och orderblocken fylls kontinuerligt på. Delphia 29 har tack vare detta fått ge vika som storsäljare, hon säljer fortfarande näst bäst för att följas av Delphia 37 och 40.

Framgången beror på, om man får tro våra kunder, personlig service, en kvalitet som är högre än i båtar i samma prisklass och seglingsegenskaper som verkar passa alla, säger Bengt Odenmark, vd Delphia Yachts AB. Varvet planerar nu flera utbyggnader för att kunna fördubbla sin produktion de närmaste åren och på så vis möta den ökade efterfrågan.

Vi är inte förvånade över mottagandet, men överraskade över att det har gått så snabbt. Det bekräftar bara vår grundidé om att sälja en segelbåt vi själva vill ha – med en serviceambition utöver det vanliga, avslutar Bengt Odenmark.

Delphia Yachts är Polens största varv. Landet är numera ett av de största tillverkarländerna av nöjesbåtar i Europa. Delphia Yachts AB bildades 2005 och marknadsför Delphias segelbåtar i Skandinavien. Bolaget har återförsäljare i *Stockholm, *Malmö, och Göteborg samt agenter i Oslo och Köpenhamn. *Delphia Democenter

Info www.delphiayachts.se