14 maj, 2007

Stenungsbaden Yacht Club hissar nya segel

Nu är kursen inställd och seglen hissade för Stenungsbaden Yacht Club. Med klassisk Newportstil och oceanångarromantik i svensk tappning har det skapats en unik anläggning i Sverige. Totalt har 60 miljoner kronor satsats på ett nytt koncept där det gamla namnet har tagits tillbaka. Detta tillsammans med den maritima historien gör anläggningen till en Yacht Club värd namnet.

– Vårt nya koncept tillsammans med vår historia och vårt unika läge gör oss till en otroligt intressant anläggning, som saknar motstycke i Sverige, säger Daniel Stenbäck, som är t.f. VD för Stenungsbaden Yacht Club.

Arbetet med att utforma hotellets nya koncept inleddes under 2005. Inspirationen hämtades från såväl segling som det omgivande vattnet samt från den egna historien. Under 80-talet inledde hotellets dåvarande ägare Tomas Wallin en omfattande satsning på ett svenskt deltagande i den prestigefyllda segeltävlingen Americas Cup. I samband med detta skapades Stenungsbaden Yacht Club som under ett antal år utgjorde bas för den svenska satsningen och det var känslan kring detta som man nu ville hitta tillbaka till.

– Vi har utgått från vår historia och använt oss av godbitarna som vi ytterligare vässat i modern tappning. Känslan idag är modern och exklusiv, samtidigt som vi knyter an till vattnet utanför fönstret och hotellets egna maritima historia. På så sätt har vi skapat en känsla som kännetecknas av avslappnad elegans och stilig sportighet, fortsätter Daniel Stenbäck.

Tillsammans med företaget Stylt Trampoli, inriktat på att utveckla koncept för hotell och restauranger världen över, utarbetades hotellets nya identitet som beskrivs som klassisk Newportstil och oceanångarromantik i en svensk tappning. Utifrån detta har alla rum totalrenoverats och helt nyligen stod den nya receptionen och lobbyn klar. Totalt har 60 miljoner satsats vilket även innefattar den nya, exklusiva konferensvillan ”JC Stevens” för avskilda möten samt den kompletta wellnessanläggningen ”Bluewater Sports & Health Club” som slår upp portarna vid årsskiftet. Därtill har en ny grafisk profil utarbetats och sedan den första januari i år har man återtagit det tidigare namnet – Stenungsbaden Yacht Club.