20 maj, 2007

Luna Rossa Challenge till final; Spanjorerna vann andra racet

BMW ORACLE Racing och Desafío Español stod inför en situation som de måste vinna under söndagens Louis Vuitton Cup. Men Spanjorerna vann och får fortsätta tävla medan amerikanerna eliminerades från Louis Vuitton Cup.
Det amerikanska teamet seglade under ledning av sin nye skeppare, Gavin Brady, och med sin nye rorsman, Sten Mohr, medan den tidigare skepparen och rorsman Chris Dickson klev av båten. Men det förändrade inte slutresultatet – Luna Rossa Challenge ledde hela seglingen och säkrade därmed segern.
Spanjorerna gjorde i kontrast till amerikanerna inga förändringar alls förutom vanlig rotation ombord. Rorsman på den spanska båten var Karol Jablonski. Seglingen startade i en bris på tio knop som senare toppade 15 knop. En enorm flotta av åskådarbåtar fanns på plats och stöttade hemmateamet Desafío Español.
Seglingarna fortsätter med Louis Vuitton Cup på tisdag då Emirates Team New Zealand möter Desafío Español 2007.
För mer information besök America´s Cup hemsidan www.americascup.com