21 maj, 2007

Sveriges största kajakcentrum öppnar

Pampas Kajak. Så heter Sveriges största kajakcentrum, som ligger i Pampas Marina vid Karlbergs strand och blir landets största i sitt slag. Den 300 kvadratmeter stora butiken med glasfasader är ett nytt och spektakulärt inslag i Stockholms stadsbild, inte minst eftersom den flyter på vattnet.
Här erbjuds ett brett utbud av kajaker och tillbehör från alla stora märken, men även uthyrning av kajak med tillbehör för endast 149 kronor per dygn.
– Stockholm har perfekta paddelvatten runt hela staden och med vårt strategiska läge vill vi göra det lätt för stockholmarna att komma ut på sjön. Sjösättningen direkt från butiken ger extra krydda på turen, säger Richard Öhman, grundare av Pampas Kajak.
Kajakpaddling ligger i tiden och allt fler har upptäckt det nya folknöjet. Mitt i kajakboomen storsatsar Pampas Kajak med en ny och annorlunda butik, som blir landets största kajakcenter. Här säljs kajaker från märken som Point 65, RTM, Seaward Kayaks, Hobie och Current Design. Med sitt läge i Pampas Marina strax utanför Stockholms stadskärna och med paddlingsvatten av toppklass precis vid butiken hoppas Pampas Kajak locka dit såväl de redan paddlingsbitna som alla som är nyfikna på sporten. Och tidpunkten för lanseringen av kajakcentrat är ingen slump.
– Intresset är enormt och det känns kul att kunna ha ett inspirerande center med både uthyrning och försäljning under samma tak, säger Richard Öhman.
Designen på Pampas Kajaks butik är en mix mellan en genuin sjöbod och modern arkitektur och kompletterar den befintliga marina miljön på Pampas Marina.
– Det nya kajakcentrat gör Pampas Marina mer mångsidigt då det drar en ny målgrupp hit. Dessutom bidrar Pampas Kajak till ”marina-känslan” med sin oerhört vackra butik, säger Richard Bergström, grundare och ägare av Pampas Marina.
Utöver försäljning och ett komplett kursprogram startar Pampas Kajak även uthyrning av kajaker från Point 65 till ett pris långt under konkurrenternas. Priset är 149 kronor för ett dygn och 349 kronor för en långweekend, torsdag till måndag. Detta inklusive paddel, flytväst och kapell. Sedan är det bara att sjösätta och ge sig ut på Mälaren.
– Genom att tillämpa dygnshyra slipper man känna stress när man är ute. Kajakpaddling handlar om att njuta, gärna med en liten picknick redo i packningsluckan, säger Richard Öhman.
Pampas Kajak invigs officiellt onsdagen den 23 maj. Då kommer Nigel Foster, en av paddlingsvärldens absoluta toppnamn, till butiken. Foster kommer att klippa invigningsbandet och ger även en kostnadsfri exklusiv kurs, en paddlingsuppvisning och en föreläsning om sin expedition i Labrador.
Allmänheten är bjuden och erbjuds även kostnadsfri prova-på-paddling med eller utan instruktör samt mat och dryck.
Info www.pampaskajak.se.