21 maj, 2007

Ostindiefararen Götheborg i London City

Lördagen den 19 maj passerade Ostindiefararen Götheborg uppför Themsen, passerade under Tower Bridge och in i London Pool. I The Pool kommer hon att hälsa Londonborna med traditionell salut. Det berömda museifartyget HMS Belfast kommer att besvara saluten.
– Vi har en gedigen expedition bakom oss, en resa som starkt har positionerat Sverige som en nation med många starka varumärken och med en lång tradition av handel och sjöfart. London som finalhamn innan hemkomsten till Göteborg, blir ett värdigt avslut på en enastående resa, säger Stellan Mjärdner, VD SOIC.
Ostindiefararen går från London Pool in i West India Docks, Isle of Dogs, där hon kommer att ligga i South Quay. En ankomstceremoni kommer att hållas vid kaj i South Quay, kl.16.30 på lördagseftermiddagen.
Under hamnstoppet i London blir det diverse arrangemang, bland annat seminarier, filmvisning för att uppmärksamma Carl von Linné samt konserter med svenska artister.
I London finns skeppet öppet för allmänhetens besök den 22, 26 samt 29 maj.
Götheborgs vistelse i London sträcker sig till den 2 juni, då hon kommer att segla av för återkomsten till hemmahamnen i Göteborg, den 9 juni.
Info www.soic.se.