20 juli, 2007

Lysekil laddar för världscupsegling i matchracing

Om drygt en vecka går startskottet för Lysekil Women’s Match med tolv av de topprankade besättningarna i matchracing för damer. Preem Petroleum delar tillsammans med Stena Bulk och Concordia Maritime på ansvaret som huvudsponsorer under tävlingarna, som äger rum den 31 juli – 4 augusti.

Invigningsceremonin är planerad till den 31 juli kl 18.00 på Anderssons kaj och därefter varvas
dagarna under resten av veckan med seglingspass och publikfriande evenemang såsom konserter och föreläsningar.

”Som segrare i trimarantävlingen Nokia Oops Cup för två år sedan fick vi mersmak för seglingstävlingar. Vad gäller matchtracingtävlingarna i Lysekil Women’s Match är det andra året vi ställer upp som huvudsponsorer. Förra året kunde många av våra anställda och kunder glädjas åt de publiknära och spännande tävlingarna. Vi är övertygade om att årets evenemang kommer att bjuda på samma fina upplevelser,” säger Ulf Ryder, VD Stena Bulk.

”Det är med stor glädje och spänning som vi ser fram emot tävlingarna. Lysekil Women’s Match är ett arrangemang som uppskattas av såväl seglingsintresserade som våra anställda. Tävlingen betyder även mycket för Lysekils kommun. Detta gör också att engagemanget i tävlingen är extra angeläget för Preem som stor arbetsgivare på västkusten. Vi önskar arrangörerna och alla besättningarna lycka till”, avslutar Michael G:son Löw, VD och koncernchef Preem Petroleum AB.
Lysekil
I Lysekil finns mycket goda förutsättningar för bra matchracing. Strömmen gör att man måste våga segla nära klipporna och det medför i sin tur en naturlig närhet till publiken. Seglingarna går av stapeln mitt i Lysekil, närmare bestämt i Kyrkeviksbukten vid Släggös klippor, som också utgör naturliga läktare för åskådarna.
Tävlingen
”Preem Lysekil Women’s Match for the Stena Bulk Trophy” är världens största tävling i matchracingsegling för damer med prispengar i storleksordningen SEK 400.000. Tävlingen, som nu äger rum för tredje gången startade 2004, gjorde uppehåll 2005, men upprepas nu alltså efter förra årets succé. Publikmässigt kan framgången från start mätas i en dryg fördubbling – antalet besökare förra sommaren uppgick till ca 70.000.
Deltagare
Världseliten kommer att vara på plats och Sverige är väl representerat med Linda Rahm, Marie Björling, Jenny Axhede och Malin Millbourn.

www.lysekilwomensmatch.se