17 augusti, 2007

Tjörn Runt avgörs lördagen 18 augusti

Första start går kl. 08:20
Tjörn Runt är den segeltävling där världsmästare och familjeseglare samsas på samma vatten och tävlar under samma förhållanden. 28 sjömil skall seglas och årets kappsegling kommer nog att seglas i friska vindar. Första start går kl. 08:20 och därefter starter var 6:e minut.
I årets startfält av Tjörn Runt är hittills 488 båtar anmälda. Av dessa är 69 anmälda som familjebesättning och 12 med kvinnlig besättning. Efteranmälan kan göras under fredagen och vi hoppas naturligtvis på ytterligare deltagare.
Vem vinner, ja det är givetvis frågan… I startfältet finns förra årets vinnare Hans Oskarsson med sin Accent (nr 1010) och den tidigare flerfaldige vinnaren Emil Sandberg med sin Smaragd (nr 550). I de övriga besättningarna lurar flera väl meriterade seglare och många tidigare startgruppsvinnare. Johnie Berntsson står som rorsman på Toyota Edin Progressiva (nr 300) och vinnaren av PRO Tjörn Runt Mats Berntsson deltar med sin First (nr 526).

Info www.stss.nu