17 augusti, 2007

Finaste priset till brittiska barken Lord Nelson

Den brittiska barken Lord Nelson, som seglar med handikappade trainees, vann det allra finaste priset i The Tall Ships´Races:”The Sail Training International Friendship Trophy”, utdelat som de andra priserna i sluthamnen Szezcin i Polen. Vandringspriset är ett vackert silverfat. Denna prestigefyllda trofé tilldelas det fartyg som under tävling och i hamn gjort mest för att främja internationellt samarbete och visat särskild god kamratanda. Vinnaren utses genom omröstning bland fartygens besättningar och är kanske vad man kan kalla ”The Tall Ships´Races ”själ”. Över hälften av besättningarna på alla fartyg skall vara mellan 15 och 25 år. Allt för att främja samarbete och utveckling mellan ungdomar från olika nationer.

Lord Nelson är utrustad för att segla med trainees med skilda fysiska funktionshinder. T ex deltog i år över 10 rullstolsburna trainees. De stora däcken och samarbetet gör att alla kan finna sin plats i teamen och delta.

Lord Nelsons kapten, Clare Cupples, är överväldigad:

– Det har varit vårt mål i de 17 år vi deltagit i tävlingen. Vi förstod att vi aldrig skulle komma att vinna kappseglingarna men på vårt stora fartyg kunde vi göra allt för att göra det möjligt för alla att delta i seglingen.

Info www.tsr07.se