6 september, 2007

TTG köper maringuiden.se

TTG har förvärvat maringuiden.se
– Maringuiden.se är landets ledande och äldsta båtsajt. Den passar bra in i vår satsning på båtsegmentet och kompletterar våra magasin samtidigt som den stärker vår position på webben, säger Christopher Holmerin Chef TTG nya medier.
– Vi har en lång tradition och unik kompetens när det gäller båtjournalistik. Nu skall vi ytterligare stärka varumärket och se till att maringuiden.se befäster sin ställning som den ledande båtsajten i Sverige, säger Mats Göthlin ansvarig utgivare för Båtnytt och Segling.
Maringuiden.se startades 1996 och har fram till förvärvet drivits av grundarna Dick Jexby och Jan Andreasson. Dick Jexby är mycket nöjd med att just TTG tar över sajten då de har de rätta förutsättningarna för att utveckla den såväl redaktionellt som kommersiellt.
– Vi vill genom förvärvet av maringuiden.se ge annonsörerna attraktivare kommunikationsmöjligheter till våra läsare oavsett om det är i tryckt eller digital form, säger Henrik Salén försäljningschef för båtsegmentet på TTG.
Info www.maringuiden.se