6 september, 2007

Ericsson Racing Team öppnar bas på Lanzarote


När hösten nu närmar sig Skandinavien tar Ericsson Racing Team ett nytt kliv i sin satsning mot Volvo Ocean Race 2008-2009. På tisdagen lämnade Ericssons träningsbåt Stockholm med siktet inställt på Lanzarote och träningscampen som ska bli teamets bas i nästan ett år.

– Den här resan blir vår första längre testsegling. Framför oss har vi drygt 2 500 sjömil som vi ska klara av på 9-10 dagar. Och vi har med oss fyra-fem nordiska seglare som ska övertyga oss om att de ska vara med i vår besättning i Volvo Ocean Race, säger den svenske skepparen Anders Lewander.

Det är Ericssons träningsbåt, som nu lämnat Sune Karlssons båtvarv i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Den hette tidigare ABN AMRO One och vann förra Volvo Ocean Race. Nu är den träningsbåt för Ericsson Racing Team och därmed även målad i helt ny design. De två båtar som ska tävla för Ericsson i nästa Volvo Ocean race byggs i Kista utanför Stockholm. Den första sjösätts i sent i höst och den andra under våren.

För besättningen kommer Ericsson Racing Teams nya träningsbas på Kanarieöarna att bli deras hem i vinter. Platsen är vald med omsorg. Den kanariska arkipelagen har ett av världens bästa klimat med bra vindförhållanden och väldigt få regndagar. Det ger bra förutsättningar för effektiv träning och få förlorade dagar på grund av ingen vind eller regn som påverkar det tekniska utvecklingsarbetet.

Basen blir Puerto Calero på Lanzarote. Det är den enda marinan i arkipelagen som kan erbjuda kajplats, landbas, segelloft och boende, inom fem minuters promenad. Dessutom ligger Puerto Calero endast tio minuter från flygplatsen på Lanzarote och marinan ställer upp som officiell träningsbas åt teamet.

Photo: Oskar Kihlborg

Info www.ericssonracingteam.com