12 september, 2007

Mastervolt Sweden AB tar över distributionen i Sverige för Simrad samt B&G

Pressmeddelande
Fr o m den 1 augusti är Mastervolt Sweden AB exklusiv distributör för de världsledande marinelektronikmärkena Simrad samt B&G. Mastervolt fortsätter även med distributionen för Northstar marinelektronik och representerar nu alla tre fabrikaten i Sverige.
Mastervolt Sweden AB tar också över det Svenska dotterbolaget, Navico AB, från moderbolaget i Norge.
”Vi vill expandera vår produktportfölj på marinelektronik och med Simrads breda och kompletta sortiment samt B&G:s världsledande instrument för de professionella seglarna, kan vi erbjuda våra kunder ett mycket stort och komplett produktutbud.” säger Ulf Andersson, VD på Mastervolt Sweden AB
”Med alla nyheter från Simrad och B&G som kommer att lanseras på den svenska marknaden under hösten får de svenska konsumenterna ett bredare sortiment än någonsin att välja på.” fortsätter Ulf Andersson.
“Mastervolt Sweden AB kommer att öka Navico´s service och support rejält för både båtvarven och konsumenter på den svenska marknaden” säger Jens-Thomas Pietralla, Navico President och CEO.
Simrad är idag en av de världsledande tillverkarna av marinelektronik och är representerat i över 60 länder. Simrad har ett av de allra största och bredaste produktsortimentet med bl a radar, plotter, fishfinder, autopiloter, VHF, sattelit kommunikation, instrument, m.m.
B&G är världsledande på navigationsutrustning till framförallt racingsegelbåtar och seglare som kräver det absolut bästa, t ex de flesta Volvo Ocean Racebåtarna.
Mastervolt är världsledande på strömförsörjningsprodukter, t ex batteriladdare, inverters, elverk, paneler m.m. Mastervolt installeras på fler än 90% av alla båtar över 22 fot som byggs i Sverige.
Navico är moderbolaget för sju etablerade marinelektronikfabrikat: B&G, Eagle, Lowrance, Navman, MX Marine, Northstar samt Simrad. Navico har ca 2800 anställda och en omsättning på ca 2,5 miljarder SEK.
Info www.mastervolt.se