13 september, 2007

Ericsson Racing Team och Helly Hansen på jungfrutur

Helly Hansensponsrade Ericsson Racing Team har nu påbörjat förberedelserna inför Volvo Ocean Race 2008-2009. Testseglatsen gick mellan Stockholm och Lanzarote där den första uppsättningen av tekniska seglingskläder från Helly Hansen testades. Besättningen kommer att testa kläderna under vintern och våren för att eventuella förbättringar ska kunna göras och utrustningen ska vara i absolut toppklass när tävlingen väl drar igång.

I en tävling som Volvo Ocean Race måste besättningen vara utrustad med funktionella kläder som kan klara av alla tänkbara väder. Tävlingen går jorden runt vilket medför allt mellan stekande hetta till bitande snöstorm. Helly Hansen har utnyttjat sina många års erfarenhet av havssegling för att ta fram kläderna till Ericsson Racing Team. Helly Hansen har även hämtat idéer och kunskap från andra produktområden man arbetar med, exempelvis skid-, frilufts- och arbetskläder.

– Segling är en elitidrott där utrustningen spelar en avgörande roll, säger Karl-Einar V. Jensen på Helly Hansen. Volvo Ocean Race är omöjlig att genomföra utan rätt utrustning och kunnig besättning. Vårt mål är att Helly Hansens kläder ska ge Ericsson Racing Team en fördel gentemot konkurrenterna, fortsätter Jensen.

Även vanliga konsumenter kommer att kunna dra nytta av samarbetet mellan Helly Hansen och Ericsson Racing Team. Från och med våren 2008 kommer de tekniska lösningar och förbättringar som utvecklats i samarbete med Ericsson Racing Team att användas i Helly Hansens kollektioner.