14 september, 2007

Snöskotertävling på vattnet i Stockholm

Pressrelease
Nej, man behöver inte snö eller is för att köra snöskoter. Det har vi nu bevisat på hemmaplan när vi arrangerade en snöskotertävling på vattnet i södra hamnen i centrala Piteå. Dagens moderna maskiner klarar utmärkt att köra en bana med hopp och kurvor på öppet vatten. Men visst, den som stannar får bereda sig på en simtur och det är kanske därför den här färska sporten är en sådan otrolig publikfriare.
Vi har nu lastat snöskotrarna för åka nästan 100mil söder ut och slåss om en första andra och tredjeplats. Förutom snöskotrarna har vi även vår specialtillverkade bärgningsflotte som ska bemannas med en dykare och en funktionär för att plocka upp förare och maskiner i nöd.
Snöskotrarna är helt i originalutförande förutom vissa åtgärder till exempel backventiler och trycktäta kärl som förhindrar miljöfarliga utsläpp om någon av snöskotrarna sjunker.
Så, missa inte den här fantastiska mixen av fjällvärldens nöjesmaskiner och Stockholms vackra vatten. Snöskotertävlingar vid slussen hör inte till vardagen, så skriv upp den 15e september i almanackan och se till att vara på plats från klockan 17:00. Missa inte en världspremiär!