18 oktober, 2007

Mobilt bredband med Sveriges största täckning

Pressrelease

JMR-bolagen är en svensk företagsgrupp som är specialiserad på säker mobilkommunikationsutrustning för företag som Securitas, G4S och Polisen. Nu erbjuder JMR mobilt bredband i det nya NMT-nätet som har Sveriges största täckning både på land och till sjöss.

JMR har inlett ett samarbete med Nordisk Mobiltelefon och kan nu erbjuda Sveriges största mobila bredband med täckning överallt. I det nya nätet har JMR även flera egna fasta antennplatser och det bidrar till att nätet får ökad täckning.

Det nya mobila bredbandsnätet täcker redan idag 90 procent av Sveriges geografiska yta och fortsätter att expandera. Det nya nätet ger en unik kombination av pålitlig täckning genom att använda samma frekvenser som det gamla NMT450-nätet och med högsta möjliga datahastighet med modern 3G-teknologi i hela Sverige. Därför utökar JMR nu sin verksamhet till att också sälja abonnemang för det nya mobila bredbandsnätet.

– Med det nya turbo 3G-nätet kan vi erbjuda Sveriges största täckning till våra kunder. Det är viktigt för oss eftersom vi arbetar med t ex Polisen som ställer mycket höga krav på pålitlig och driftsäker mobilkommunikation. Eftersom vi är delaktiga i nätutbyggnaden vet vi hur nätet fungerar och kan ge snabb och bra support när det behövs. Vi täcker hela kedjan, säger Lars Lundberg på JMR-bolagen.

– Den grundläggande nyttan med mobila nätverk är nåbarhet, dvs täckning. Det kan tyckas självklart, men sanningen är att varje ny generation av mobil teknologi har inneburit sämre täckning än föregående nät. Med det nya nätet som Nordisk Mobiltelefon använder bryter vi den trenden och erbjuder Sveriges största täckning för hela landet, säger Rikard Slunga, vd på Nordisk Mobiltelefon Sverige AB.

Det enda som behövs för att koppla upp datorn mot det mobila bredbandsnätet är ett modem. All information som gäller abonnemanget är redan inprogrammerat i modemet och därför krävs det inga SIM-kort i datamodemen. Modemen finns i USB-utförande för att koppla upp en enskild dator med kabel, eller WLAN-modell för att trådlöst koppla upp flera datorer samtidigt. USB-modemet är utrustat med laddningsbart batteri.

Med det mobila bredbandsabonnemanget behövs inte längre ett fast abonnemang för att surfa från t ex kontoret hemma eller fritidshuset. Abonnemanget från JMR kan tecknas av både företag och privatpersoner.

Bildtext täckningskarta:
Det nya mobila bredbandsnätet har Sveriges största täckning både till land och till sjöss. Nätet täcker redan idag 90 procent av Sveriges geografiska yta och fortsätter att expandera.